loader
Foto

Galerie foto

Războiul s-a încheiat. Bătălia continuă. Premieră „Breaking Fake News” la TVR1

Criza refugiaţilor din Afganistan a făcut subiectul unei ediții în premieră a emisiunii realizate de Marian Voicu la TVR 1. Pe 19 septembrie, de la ora 19.00. | VIDEO

 

Dacă în 2020 autorităţile lituaniene înregistrau doar 81 de cazuri de trecere nelegală a frontierei cu Belarus de către emigranţi din Africa, Asia Centrală, Asia de Sud şi Orientul Mijlociu, în ultima lună a acestui an, numărul lor a crescut la câteva mii. Reţinuţi la graniţă, au fost relocaţi în lagăre de corturi pe teritoriul lituanian.

Noi sancţiuni economice din partea Uniunii Europene ar putea viza preşedintele Aleksandr Lukaşenko, pentru permiterea trecerii ilegale a migranţilor din Belarus.

(w882)

„La 20 de ani după atentatele din 11 septembrie, războiul din Afganistan a luat sfârşit. A început însă războiul hibrid dus de Belarus şi aliaţii săi împotriva UE prin instrumentalizarea crizei refugiaţilor. Ce va urma?”, se întreabă jurnalistul TVR Marian Voicu. Am aflat răspunsuri într-o ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News” de la TVR 1, duminică, 19 septembrie, de la ora 19.00. Alături de Marian Voicu, în studioul TVR au fost Iulian Fota, dir. gen. al Institutului Diplomatic Român şi Cătălin Gomboş, jurnalist Radio România.

(w882)

(w882)

***

Pe vremuri, liantul social în configurarea comunităţilor şi societăţilor omeneşti îl constituiau miturile. În absenţa lor, apar antimiturile, în locul naraţiunilor - antinaraţiunile, în locul adevărurilor - adevărurile alternative. Cum s-a ajuns la apetenţa colosală pentru ştirile fabricate, mincinoase? „Ceea ce contează astăzi, în epoca post-adevăr, nu mai este informaţia, ci emoţia”, este de părere Marian Voicu. „Ecosistemul informaţional contemporan nu a fost creat pentru a produce dezinformare, însă structura platformelor sociale permite capitalizarea răspunsului emoţional, în defavoarea celui raţional. Mintea noastră a fost dintotdeauna un câmp de luptă pentru diferite forţe sociale, dar niciodată numărul celor care luptă pentru controlul gândurilor şi sentimentelor noastre nu a fost vreodată atât de mare”, mai spune realizatorul „Breaking Fake News”.

 
100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

Gustul victoriei (III): Șofranul, vanilia și aromele vieții

Care sunt cele mai scumpe mirodenii, la ce sunt folosite și de unde le obținem? Cum acționează condimentele asupra alimentelor și de ce se ...

 ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

publicat: sâmbătă, 09 noiembrie 2024

În data de 14 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui o inițiativă inovatoare, lansată de neuropsihiatrul Cristian Andrei, intitulată "ParenTin'".

 

#TVRedu