loader
Foto

Galerie foto

Pungeşti - un loc pe hartă, un reportaj special marca TVR Iași

Cum s-a născut protestul de la Pungești, ce vor sătenii și cum pot fi manipulate masele, despre toate acestea veți afla într-un reportaj special al TVR Iași.

 

În urmă cu o lună peste 90% dintre români nu ştiau unde se află comuna Pungeşti pe hartă. Săptămâna trecută protestul localnicilor deschidea jurnalele de ştiri pe toate posturile de televiziune.

Pe 19 octombrie un mare protest anunţat s-a transformat în spectacol care a durat doar două ore. Oameni din Bucureşti, Sibiu, Galaţi, Iaşi şi Piatra Neamţ au venit să-i susţină pe sătenii care se plângeau de sărăcie şi de lipsa locurilor de muncă. Nu ştiau însă mai nimic despre gazele de şist.

Tot în aceeaşi zi la Bârlad a fost organizat un alt protest. Reporterii TVR Iaşi au constatat că liderii de la Pungeşti erau prezenţi şi la Bârlad. Au ieșit în stradă aproape 1.000 de oameni. Printre ei se aflau şi multe feţe bisericeşti. Spre seară  pe dealul din Pungeşti mai erau doar câteva persoane.

Nevoile sătenilor din Pungeşti, ce înseamnă să fii liderul unui protest, cum pot fi  manipulate masele şi comportamentul lor în timpul manifestaţiilor vor fi aduse în atenţia publicului prin intermediul unui reportaj.

Reporterul special care va fi difuzat la TVR Iaşi şi TVR 3 va fi semnat de Marga Andreescu şi Relu Tabără.

  • Fotografii: Liviu Chirica, fotoreporter.
 
Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural vă propune să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi

O discuție necesară în fiecare zi

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

 

#TVRedu