loader
Foto

Publicul TVR ”Dăruiește Românie!”

Soprana Iana Novac, actorul și regizorul Marian Ciripan, Distinto, trupa Antebellum, trupa Taylor au fost printre invitații ediției ”Dăruiește Românie!” de sâmbătă, 6 mai, la ora 13:30, la TVR 3.

 

La TVR 3, pentru prima dată într-un format de divertisment, artele spectacolului se reunesc în spectacolul de televiziune Dăruiește Românie! Musical, stand-up, teatru, impro, acrobații, dans, poezie și porții generoase de bucurie vă așteaptă în cea de-a doua ediție din noul sezon al emisiunii ”Dăruiește Românie!”.

(w882)

Soprana Iana Novac, actorul și regizorul Marian Ciripan, Distinto, trupa Antebellum, trupa Taylor, iată câteva nume din distribuția celei de-a doua ediții a sezonului 9 al emisiunii Dăruiește Românie!

“A dărui, a oferi înseamnă să faci bine ceea ce ai tu de făcut. Profesor, doctor, artist, jurnalist, toți dăm ceva înapoi societății, țării în care ne-am născut, în măsura în care facem cu simț de răspundere, ceea ce știm să facem, ceea ce am învățat să facem, adică, propria meserie. Despre asta este vorba. Fiecare invitat, prin ceea ce este, prin ceea ce face, dăruiește, dă mai departe lumii, ceva din ce a realizat, ceva din propria devenire. Iar propria devenire este fundamental amprentată de identitate, deci, în cazul nostru, de România”, spune Carmen Târnoveanu, moderatorul și realizatorul emisiunii.

Soprana Ianna Novac este născută în Chișinău, dar a ajuns foarte cunoscută la noi în țară prin intermediul carierei sale artistice. Soprana și-a început cariera în muzică de la vârsta fragedă de 5 ani. A început să studieze pianul și astfel, după 11 ani. În anul 2000 Iana Novac a primit o bursă oferită de Președinția României prin intermediul căreia a ajuns să studieze la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din București, secția Canto Clasic. 5 ani mai târziu, a absolvit cursurile Universității de Muzică din București. În anul 2004, Iana Novac a început colaborarea cu trupa ASIA, una dintre cele mai cunoscute trupe pop de la vremea respectivă și a ajuns astfel în atenția publicului larg.

(w882)

(w882)

În anul 2006, când trupa ASIA s-a destrămat, Iana Novac și-a continuat cariera de soprană, concertând alături de alți artiști renumiți ca Alessandro Sanfina sau a sărbătorit 20 de ani de activitate scenică, prilej pentru care a încântat publicul cu un concert la Sala Palatului. În cadrul concertului a fost prezentate și fostele sale colege din trupa ASIA, Anca Neacșu, Soranna Darclee și Alina Crișan, acesta fiind și momentul-cheie al revenirii trupei ASIA pe piața muzicală din România.

(w882)

DISTINTO reprezintă primul proiect pop-opera din România și unul dintre puținele din lume de acest fel. Înființată în anul 2005 și fiind alcătuită din Octavian Dobrotă (tenor), Marius Olteanu (tenor) și Mihai Radu (bas), a cunoscut succesul încă de la lansare, în anul 2007. DISTINTO a susținut concerte în deschiderea spectacolelor lui Julio Iglesias, fiind, de altfel, și singura formație pe care marele artist a acceptat-o în 50 de ani de carieră.

În 2009, formația DISTINTO lansează primul album din carieră, în cadrul Festivalului de la Mamaia. Albumul poartă numele formației, "DISTINTO", și este primul în genul pop-opera din România. De asemenea, la lansarea albumului a fost prezent și celebrul interpret Francesco Napoli, care a ținut să fie prezent pentru a susține formația atât la conferința de presă, cât și în cadrul recitalului cântând o versiune pop-opera a celebrului hit al anilor ’80, „Balla”, alături de cei 3 tenori români.

(w882)

In 2012, formatia DISTINTO primește premiul "VOCI DE AUR" în cadrul Galei Celebrităților din România.

DISTINTO colaborează cu cele mai importante teatre lirice, cum ar fi Opera Națională din București, Teatrele de Operă din Constanța, Brașov, Craiova, dar și cu Filarmonicile din București, Pitești, Brașov, Craiova, Satu Mare sau Botoșani.

ANTEBELLUM este o trupă de tineri liceeni – Teo (voce și chitară), QIRobert (vioară), Bogdan (chitară), David (clape), Rareș (tobe), Danilove (bass) și David Hentea, înființată în 2019, care majoritatea studiază la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. Antebellum se implică în numeroase acțiuni caritabile susținând ideea că muzica face bine și demonstrând că tânăra generație poate să schimbe lumea în bine și frumos.

(w882)

(w882)

(w882)

Scena emisiunii Dăruiește Românie! este, dintotdeauna deschisă tinerilor artiști sau viitori artiști, deci, ceea ce veți urmări sâmbătă, 6 mai, de la ora 13.30, la TVR 3, e încă o dovadă că Televiziunea Română aduce în fața dvs., oameni de ținut minte și faptele lor.

Codruț Croitoru este un muzician care a pășit cu dreptul în arena muzicii pop si rock autohtone. E un talentat artist care acoperă o ramură vastă la capitolul muzică, fiind compozitor, solist vocal, chitarist și chiar producător.

Activitatea și-a început-o încă de tânăr, fiind solist vocal, chitarist și compozitor în cadrul formației The Crown cu care a lansat discul "Amândoi" în anul 2007, disc alcătuit exclusiv din compozițiile sale, care s-au bucurat de numeroase premii ale oamenilor de specialitate. Codruț a avut o frumoasă colaborare cu Adrian Ordean.

În paralel și-a desfășurat activitatea de solist vocal alături de nume precum Pact, Schimbul 3 si Compact B.De asemenea, din 2013 și până în prezent, Codruț Croitoru scrie muzica pop și rock pentru diverși tineri, copii sau adolescenți talentați.

În anul 2020 apare formația Taylor, pentru care artistul și compozitorul Codruț Croitoru compune toată muzica, iar pe lângă rolul de compozitor și de producător, îl mai are și pe cel de solist vocal și chitarist. Primele single-uri lansate de Taylor se bucură de succes, iar albumul "Dincolo de măști", lansat în martie 2022, le aduce celor de la Taylor o creștere exponențială a numărului de fani, și totodată multe aprecieri venite din partea criticilor de specialitate.

Taylor înseamnă: Marius Vintilă - tobe, Victor Iovan - chitară bas, Florin Laghia -chitară, Alexia Ștefan - backing vocals, Bianca Ștefan - backing vocals. Creația artistului Codruț Croitoru lansată pe piață până în prezent e o încântare pentru publicul iubitor de muzică adevărată.

În egală măsură, tot sâmbătă, la Dăruiește Românie!, Ecaterina Blejan, în vârstă de 9 ani, elevă în clasa a 4-a, specialitatea nai, la Colegiul Național de Muzică " George Enescu” rezolvă pe scena emisiunii Dăruiește Românie! un exercițiu de emoție și sensibilitate. Câștigătoare a numeroase festivaluri naționale și internaționale, la categoria ei de vârstă, Ecaterina se regăsește în distribuția recitalului "Tinerețe fără bătrânețe - prin credință și rugăciune.”

(w882)

(w882)

(w882)

Alături de Ecaterina, va fi și Denis Gagiu, absolventă și doctorandă a Academiei de Muzică ”Ciprian Porumbescu”, profesor la clasa de nai a Colegiului Național de Muzică "George Enescu". Colaboratoare permanentă a Companiei de Teatru "Civic Art CvM" din București.

(w882)

Marian Ciripan, actor și regizor, distribuit în numeroase roluri la Teatrul "C.I. Nottara", colaborator al TVR din anul 1977, semnatarul regiei spectacolelor Ansamblului Artistic "Ciocârlia" și al celor aparținând Companiei de Teatru "Civic Art CvM", al cărui fondator este, va oferi publicului emisiunii Dăruiește Românie!, un scurt recital de poezie. De asemenea, actorul Marian Ciripan, pentru spectacolele cu profund mesaj istorico - religios, a fost decorat de Preafericitul Părinte Patriah Daniel, cu ordinal "Antim Ivireanul”.

Foto credit: Mihaela Petre

***

Sezonul 9 al emisiunii Dăruiește Românie! vă așteaptă.

Sâmbătă 13.30 TVR 3

(w882)

Realizator: Carmen Târnoveanu

Director de imagine: Valentin Purza

Regizor tv : Manuela Apostol

 

 

 

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu