loader
Foto

Galerie foto

Prin sunete de vioară şi pian. Cu violonistul Valentin Albeşteanu la „Nocturne”

Provine dintr-o familie de lăutari adevăraţi, de mare tradiţie, dar el a mers mai departe şi a studiat muzica. Şi a visat. Violonistul Valentin Albeşteanu a fost invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne” luni, 26.09, ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Povestea „Nocturnelor” continuă prin sunete de vioară şi pian. Luni, 26 septembrie, violonistul a răspuns invitaţiei Marinei Constantinescu la dialog nocturn în cadrul intim, cald, al emisiunii de la TVR 1. „Nocturnele” cu Valentin Albeşteanu au început la ora 23.00.

(w882)

„Ca un alpinist care cucereşte Everestul de la prima ascensiune”, astfel mărturiseşte invitatul că s-a simţit în atmosfera şi magia emisiunii.

(w882)

Valentin Albeşteanu provine dintr-o familie de lăutari adevăraţi, de mare tradiţie, care au susţinut autenticul prin genialitea lor. Tatăl său, Ion Albeşteanu, violonist şi dirijor, i-a fost cel mai exigent profesor, deşi nu avea studii academice. Însă, incredibilul său simţ al muzicii şi anvergura muzicală au atras atenţia unor muzicieni cu ştaif, printre care şi celebrului Yehudi Menuhin.

Valentin Albeşteanu a mers mai departe, a studiat muzica şi a visat. A urmat cursurile Liceului de muzică „George Enescu“ şi este licențiat al Universității Naționale de Muzică București (1999), secţia instrumental-vioară. „Arta cere sacrificii. Dacă vrei să faci ceva când vrei tu… acela e hobby”, este de părere violonistul.

Încă din copilărie, visurile lui erau legate mereu de un loc elegant, intim şi cald, în care să-şi ofere talentul celor dispuşi să primească poveştile strunelor de vioară. Astfel a ajuns să reînvie atmosfera interbelică în restaurante şi, prin urmare, să fie ascultat de Dan Grigore, Angela Gheorghiu, Daniel Barenboim, Radu Lupu şi alte nume celebre ale scenei internaţionale.

(w882)

E mândru de aura numelui, dar şi-a dorit să strălucească şi individual. Proiectul său, „Taraful de Oraş”, îi mângîie orgoliul şi îi relevă propriile merite. Pentru telespectatori, o încântare vor fi fragmentele muzicale pe care ni le-a oferit în cadrul emisiunii, alături de pianistul Valentin Cucu.

(w882)

​Emisiunea „Nocturne” a revenit cu un nou sezon la TVR 1 din 19 septembrie. Alături de Marina Constantinescu, facem încă un pas pe drumul cunoaşterii elitelor din cele mai diverse domenii, o umilă reverenţă în faţa lor şi a valorilor pe care le urmează, fără excepţie, în această lume tot mai superficială. Ambasador al României în Franţa timp de 6 ani, acum secretar de stat la MAE, Luca Niculescu a fost primul invitat al noului sezon „Nocturne” luni, 19 septembrie.

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu