loader
Foto

Galerie foto

Prin Rezervaţia Scăriţa şi Cetatea medievală Colţeşti, cu Exclusiv în România

Aţi auzit de Corpul Voluntarilor Ardeleni care, în timpul Primului Război Mondial, a luptat in Siberia? Sâmbătă, 20octombrie, echipa Exclusiv în România , porneşte călătoria din Munţii Apuseni, de la ora 13.00.

 

Ediția din 20 octombrie a emisiunii Exclusiv în România pornește de la un episod investigativ. Câți dintre noi au auzit, oare, despre Corpul Voluntarilor Ardeleni care, in timpul Primului Război Mondial, a luptat in Siberia?

Ştim că România a înfăptuit Marea Unire după confruntarea cu Puterile Centrale, dar faptul că în acei ani  o parte din trupele noastre s-au luptat cu bolșevicii în Rusia este aproape necunoscut.

Jurnaliştii de la Exclusiv în România vor porni spre satul Runc, din Munții Apuseni pentru a descoperi povestea lui Elie Bufnea, avocat și ofițer care a jucat un rol important în Legiunea Română din Siberia. Iar în apropiere de satul lui, vor explora o parte din Rezervația Scărița – Belioara pentru a găsi una dintre peșterile ascunse care i-au adăpostit pe partizanii anticomunști. Prilej pentru a descoperi și frumusețea acestei rezervații.

(w500)

Şi tot atunci, echipa va ajunge și într-unul dintre cătunele pe cale de dispariție din Muntele Mare, aflat într-un peisaj de poveste.

(w882)

Un popas va fi şi la Sălciua, sat în care portul și cântecele se păstrează nealterate. Dincolo de munte, telespectatorii vor vizita cetatea medievală de la Colțești – obiectiv turistic spectaculos, care ar merita, poate, să fie mai bine pus în valoare, dar care atrage și așa numeroși turiști români sau străini.

(w500)

„Și nu în ultimul rând, la Exclusiv în România îi vom vedea din nou, după câtva timp, pe tinerii care construiesc muzeul viu de la Tecșești și care în vara aceasta, la o sută de ani de la Marea Unire, se dedică restaurării unei case vechi de… o sută de ani.

(w882)

Sunt locuri a căror istorie și a căror frumusețe unică se mai păstrează, încă. Veniți cu noi!”, ne invită Cristina Madgearu, unul dintre producătorii emisiunii Exclusiv în România. Ediţia se vede la TVR 1 sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 13.00.

 

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu