loader
Foto

Galerie foto

Prin Munții Orăștiei, la “Exclusiv în România”

Echipa emisiunii “Exclusiv în România” v-a invitat la o călătorie prin Defileul Jiului, către cetățile dacice și până în Munții Șureanu, în căutare de povești și aventuri culinare. Sâmbătă, 15 decembrie, de la 13.00, la TVR 1 și de la 20.30, la TVR HD.

 

În căutarea poveștilor despre eroii Primului Război Mondial, am ajuns, de data aceasta, în Defileul Jiului, la monumentul ridicat pe locul unde a fost rănit mortal generalul Dragalina. Am aflat povestea sacrificiului său și am înțeles mai bine cu ce preț a fost obținută Marea Unire din 1918.

(w882) Defileul J

Ne-am continuat, apoi, drumul spre Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, unde am pătruns într-o altă zonă a istoriei noastre, în fascinantul ținut al cetăților dacice. Am urcat până la cetatea Piatra Roșie, unul dintre cele șase monumente UNESCO din Munții Orăștiei și din împrejurimi, care mai au încă multe taine de deslușit.

Înfometați, după  incursiunea în istorie, am încercat să preparăm și rețete dacice, acompaniați de copiii din satele ținutului, Călușarii, al căror dans se prea poate să se tragă, la rândul lui, tot din vremea strămoșilor noștri.

(w882) Muntii Ora

Am coborât și într-una dintre peșterile emblematice ale ținutului, Ponorici – Cioclovina cu Apă, destinată turismului speologic specializat și am parcurs râul subteran, pentru a descoperi formațiunile minunate ascunse în galeriile ei.

Iar, în final, am găsit încă resurse pentru a străbate Munții Șureanu către o destinație iubită din ce în ce mai mult de fotografi: Fundătura Ponorului, supranumită, pentru frumusețea ei „Palma lui Dumnezeu”. Un rai al celor îndrăgostiți de imagine.

(w882) Pestera Po

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu