loader
Foto

Prin Braşov, polul turismului de la noi, cu „Exclusiv în România” | VIDEO

Un popas la Bod, pentru o pâine fragedă cu maia, o vizită la Muzeul Sportului și Turismului Montan, un dans românesc spectaculos (Fecioreasca Fetelor) şi totul despre Centrul Georgrafic al României... Echipa lui Cristian Tabără ne-a adus o nouă ediţie „Exclusiv în România”. La TVR 1, pe 21 aprilie, de la ora 17.00.

 

La „Exclusiv în România”, continuăm să descoperim unicatele, frumuseţile şi oamenii acestei ţări!

Mai întâi vom merge să cunoaștem o fostă jurnalistă care face pâine artizanală cu maia, iar apoi crestează pâinile cu desene care conțin motive tradiționale ori inspirate din natură. Ce iese din mâna Anei Negru, din Bod, este nu doar foarte bun, gustos și sănătos... pâinile ei pot fi considerate adevărate opere de artă. Cristian Tabără o întâlneşte pe Ana Neagu, care ne povesteşte despre meşteşugul pâinii cu maia la „Exclusiv în România”, duminică, 21 aprilie. În acest episod echipa emisiunii cutreieră Brașovul, polul turismului din România, de unde vom explora întreaga zonă. „Exclusiv în România” se vede la TVR 1 de la ora 17.00.

(w882)

(w882)

(w882)

Dansatoarele din Crihalma sunt vestite în toate ţara! După ce aproape 200 de bărbați au plecat pe front în Primul Război Mondial, femeile au rămas singure cu gospodăria și inclusiv să ducă mai departe jocul și tradiția. Astfel au început să joace ele în șezători Fecioreasca, iar în timp și-au făcut propriul joc recunoscut și dansat astăzi de multe ansambluri de dans folcloric din toată țara. Împreună cu jurnaliştii „Exclusiv în România” vom vedea Dansul Fecioreasca Fetelor, un dans pe cât de frumos, pe atât de spectaculos şi care așteaptă aprobarea să intre în patrimoniul imaterial UNESCO.

(w882)

(w882)

(w882)

Tot în Brașov a fost inaugurat recent și Muzeul Sportului și Turismului Montan, unde se pot vedea exponate care învie istoria multor sporturi care își țes poveștile împletite cu cele ale marilor sportivi. Schiuri de acum 150 de ani stau alături de primele perechi de patine pentru gheaţă, multe trofee și filme de arhivă din perioada interbelică, cu demonstrații sportive, sau de la mari evenimente care au marcat istoria sportului românesc.

(w882)

(w882)

(w882)

Şi... nu ne grăbim să plecăm din această frumoasă zonă pentru că am aflat că aici se află Centrul Georgrafic al României! Până în 2007 nimeni din comunitatea ştiinţifică nu a fost preocupat de acest lucru. Însă profesorul universitar Alexandru Boroiu a reușit, după ani de muncă și studiu, să determine cu exactitate unde se află centrul ţării. Acest loc nu se află la Dealul Frumos, așa cum se credea, ci în cu totul altă parte, ceea ce a surprins pe toată lumea. Vom afla şi noi cum stau lucrurile duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882)

Nu lipsiţi de la plimbarea prin judeţul Braşov! Cristian Tabără şi echipa sa ne promit o călătorie plină de farmec, informaţii şi locuri aparte!

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu