loader
Foto

Premieră la nivel global: noua lege europeană a serviciilor digitale! Ce prevede am aflat la „Breaking Fake News”, pe TVR 1 | VIDEO

Un spaţiu digital mai sigur. Comisia Europeană vrea să protejeze drepturile fundamentale ale utilizatorilor. O discuţie lămuritoare pe acest subiect am urmărit duminică, 12 noiembrie, de la ora 19:00, când Marian Voicu a stat de vorbă cu Bogdan Manolea, președintele Asociației pentru Tehnologie și Internet.

 

În fiecare duminică, la TVR 1, Marian Voicu, realizator şi moderator, ne invită la „Breaking Fake News”, prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect.

(w882)

Facebook, Google, Instagram, TikTok, Youtube sau X trebuie să se conformeze noii legi europene a serviciilor digitale. Deși nu elimină explicit știrile false sau dezinformarea, ci doar conținutul ilegal, legea este o premieră la nivel global. Comisia Europeană vrea să protejeze astfel drepturile fundamentale ale utilizatorilor și să creeze un spațiu digital mai sigur. Măsurile vor fi implementate de autoritățile naționale, care vor avea prerogative în acest sens, cel târziu până la mijlocul lunii februarie a anului viitor. Despre subiect ne-a vorbit, la „Breaking Fake News”, Bogdan Manolea, președintele Asociației pentru Tehnologie și Internet, în „Interviul săptămânii”, realizat de Marian Voicu.

(w882)

(w882)

Campania de dezinformare a Kremlinului a intrat într-o nouă fază: boţii Rusiei au inundat reţelele de socializare cu articole false despre războiul dintre Israel şi Hamas menite să discrediteze Ucraina. Între timp, doi artişti ruşi răspândesc mesaje antisemite, dar şi o nouă teorie a conspiraţiei: Zelensky şi guvernul său de evrei ar plănui să transforme Ucraina într-un nou Israel. Mai multe - la „Revista presei fake”, cu Horia Grușcă.

(w882)

În Munții Bucegi ar exista tuneluri subterane. Dacii le-ar fi săpat pentru a se apăra în vreme de război, dar și pentru a-și ascunde tezaurele. Deși existența acestor tuneluri nu a fost dovedită, narațiunea continuă să fie propagată de unele televiziuni și chiar de unii politicieni. Tatiana Țarfulea a explicat pe înţelesul tuturor întreaga poveste la „Conspirația săptămânii”.

(w882)

(w882)

Cisiordania și Gaza sunt teritoriile care ar trebui să formeze statul palestinian. Evoluția celor două regiuni a fost însă diferită după constituirea statului Israel. Israelienii s-au retras din Fâșia Gaza în 2005, pe când în Cisiordania, dincolo de zidul de 140 de kilometri, trăiesc acum peste jumătate de million de evrei.​

(w882)

În rubrica „Istoria și istoriile sale”, Gabriela Avram ne-a oferit informaţii în detaliu pentru a înţelege mai bine istoria spaţiului aflat într-un război sângeros.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu. Duminica, de la ora 19.00, la TVR 1.

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu