loader
Foto

Galerie foto

Premianţii internetului la „Reţeaua de idoli”

La TVR 2, în fiecare duminică, de la ora 18.00, Irina Păcurariu ne prezintă români "number one", oameni care au atins performanţe incredibile.

 

Invitaţii Irinei Păcurariu din această săptămână sunt adevărate modele pentru utilizatorii de internet. Performeri de necontestat, ei au urmat cariere de succes şi chiar au ajuns primii în domeniul lor.

Duminică, 27 octombrie, de la ora 18:00, la „Reţeaua de idoli” îşi spun povestea doi antreprenori din Iaşi, Alexandru și Cristina Badan, primii români deținători ai „Butonului de diamant”, distincţie acordată de YouTube canalelor care depășesc 10 milioane de abonați.

(oar_w460)

La începutul anului, premiul oferit de YouTube ajungea la un canal românesc, „LooLoo Kids” - o premieră pentru România și Europa Centrală și de Sud-Est. Canalul dedicat copiilor, cu cântece și animații 3D, a fost fondat de Alexandru și Cristina Badan. Părinţi a trei copii, ieşenii au început să posteze filmuleţe în joacă. Au avut succes, iar în 2014 lansau „LooLooKids”, canal care acum numără peste 13 milioane de abonați și mai mult de 5 miliarde de vizualizări.

„La toate serbările de la grădiniţă ne dădeau lista de cântece şi constantam cu surprindere că peste 80 la sută erau de la Tralalala. Bineînţeles că educatoarele nu ştiau că noi suntem în spatele proiectului... era amuzant şi emoţionant în acelaşi timp pentru că s-a schimbat modul de educaţie. De fapt, asta a fost dorinţa noastră, iniţial am pornit ca un proiect educativ”, spune Alexandru Badan.

„LooLoo Kids” aparţine companiei Mora TV, care mai are în portofoliu „TraLaLa” – un canal cu 2 milioane de abonați destinat publicului din România, cu cântece și animații 3D pentru copii, și „BoonBoon” – cu desene animate dublate în limba română.

„Alexandru și Cristina Badan dețin astăzi cel mai vizionat canal de Youtube din România, considerat campion pentru Sud-Estul Europei, în TOP 50 mondial de câțiva ani. Nu sunt IT-iști, nu se pricep la muzică, nu au pregătire cinematografică. Dar sunt cei mai buni!”, spune Irina Păcurariu.

Şi în cel de-al doilea subiect al ediţiei de duminică, la "Reţeaua de idoli" se vorbește tot despre forța internetului, care, în cazul Atenei Boca face demonstrația faptului că există și oameni care pot spune cum au făcut primul milion de euro. În cazul comunității „La Primul Bebe”, creată de Atena Boca, răspunsul e simplu: banii s-au strâns pe Facebook.

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu