loader
Foto

Poveşti ruseşti, la „Breaking Fake News” | VIDEO

Avem sau nu un tezaur la Moscova? Marian Voicu ne-a aşteaptat la o nouă ediţie „Breaking Fake News” miercuri, 22 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

Săptămâna trecută s-au împlinit 105 ani de la livrarea primului transport din ceea ce numim astăzi „Tezaurul României de la Moscova”. Istoria este lungă și complicată, iar litigiul este unic în lume, pentru că, deși românii au trimis cu acte în regulă, semnate de ambele părți, toată avuția în aur, arhive și patrimoniu artistic, sovieticii, și apoi rușii, au negat existența Tezaurului.

 

Ce spun rușii, de fapt, despre Tezaur? O discuţie la care realizatorul Marian Voicu îl provoacă pe Cosmin Popa - istoric, membru al Comisiei româno-ruse pentru Tezaur – şi pe care cei interesaţi o pot urmări pe 22 decembrie, de la ora 23.00, într-o nouă ediţie „Breaking Fake News” de la TVR 1.

(w882) interviu

Senatoarea Șoșoacă este victima unei conspirații internaționale, șefei Comisiei Europene i se atribuie declarații inventate, iar un protest romantic a fost mistificat de antivacciniști. Mai multe despre aceste subiecte ni se dezvăluie la Revista presei Fake, cu Horia Grușcă.

Tot în ediţia de miercuri a emisiunii aflăm că Raed Arafat a fost victime unei manipulări grosolane, prin editare video. Despre ce este vorba, la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea. Iar Spărgătorii de Fake News, Zaiafet și Geminschi pun la bătaie un subiect... exploziv: Putin argumentează masarea de trupe la frontiera cu Ucraina prin „rusofobia” ucrainenilor și genocidul pe care aceștia îl pregătesc împotriva etnicilor ruși...

(w882) Zaiafet È™

Rămânem cu atenţia îndreptată spre Răsărit, pentru că, la Vocea patriotului raționale, Tetelu aruncă bomba: „Hoțul strigă Hoții!: ar putea Rusia să invadeze România?”

(w882) tetelu

(w882) tetelu 2

Cât e adevăr şi cât e minciună din tot ce ne trece zilnic prin urechi? Cum cernem neghina din grâu? Marian Voicu ne dă o mână de ajutor cu o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, miercuri, pe 22 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

 

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu