loader
Foto

Galerie foto

Poveşti din Grădina Zmeilor, la Exclusiv în România

Tot în ediţia din 25 aprilie, Cristian Tabără şi echipa sa vizitează Monumentul Cepei şi calcă pe urmele lui Maniu şi Coposu, în zona Sălajului. Emisiunea se difuzează de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

După luptele de la castrul Porolissum, Cristi Tabără şi echipa sa mai rămân, preţ de încă o ediţie Exclusiv în România, în împrejurimile Sălajului, pentru alte obiective ce nu puteau fi ratate, unele dintre ele recunoscute deja la nivel mondial. Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Începem prin a ne alătura echipei Exclusiv în România prin Grădina Zmeilor, o rezervaţie geologică plină de forme ce ne trimit cu gândul la Meteora din Grecia. Urmează apoi Ţara Călatei, o regiune etnografică renumită pentru mobilierul pictat ca în poveşti şi pentru frumoasele costume ale maghiarilor.

La Grădina Botanică din Jibou, întâlnim specii de... peşti la fel de interesante ca speciile de plante. Şi tot în zonă se află Monumentul Cepei de la Pericei, care a intrat în Cartea Recordurilor, împreună cu cea mai lungă funie de ceapă împletită vreodată în lume. Trecem, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, prin satele Bădăcin şi Bobota, localităţi cu un bogat trecut istoric şi cultural, ce păstrează amintirea lui Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu. Iar bisericile de lemn din regiune sunt la fel de frumoase precum cele din Maramureş, chiar dacă sunt mai puţin cunoscute.

Cristi Tabără profită de ocazie şi se opreşte la Muzeul „Ligia Alexandra Bodea” din Iaz, unde regăseşte o mai veche cunoştinţă - cea mai tânără colecţionară de artă populară din lume, descoperită chiar de el, cu câţiva ani în urmă. Află ce isprăvi a mai făcut Ligia şi urcă, apoi, pe un drum anevoios, dar frumos, până la comunitatea slovacilor din Făgetu.

În final, ospitalitatea localnicilor învinge împotrivirile membrilor echipei Exclusiv în România, iar eforturile lor sunt recompensate cu renumita pălincă de Sălaj, chiar la „pălincia” unei familii de lângă Jibou...

Locuri frumoase, unice, de legendă - toate împănate cu poveşti bine spuse, dar şi cu secrete gastronomice, se dezvăluie într-o nouă ediţie Exclusiv în România, ce poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

Foto: Claudiu Petringenaru

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu