loader
Foto

Galerie foto

Povestea Domeniilor Coroanei, readusă la viaţă la „Exclusiv în România” | VIDEO

Primul lor administrator a fost Ion Kalinderu, un jurist priceput la conducerea afacerilor. Apoi, din ce a rămas după perioada comunistă, singurul renăscut a fost Domeniul Coroanei Segarcea. Am aflat întreaga poveste la TVR 1, pe 20.11, de la 15.30.

 

Duminică, la „Exclusiv în România”, Cristi Tabără şi echipa au readus la viaţă povestea Domeniilor Coroanei. Înfiinţate de Regele Carol I în anul 1884, Domeniile Coroanei României au fost un grup de 12 proprietăți aparținând Statului Român, al căror venit era menit să asigure parțial finanțarea activităților instituției Coroanei României.

Aceste 12 proprietăţi, cu domenii de activitate diferite, au reprezentat principalul motor de dezvoltare a României şi ar putea fi un model pentru societatea românească de astăzi.

(w882)

(w882)

Primul administrator al acestor domenii a fost Ion Kalinderu, un jurist cu excelente abilităţi în conducerea afacerilor. Odată cu venirea comuniştilor, aceste domenii au fost distruse, iar după 1990, singurul dintre Domeniile Coroanei care a renăscut a fost Domeniul Coroanei Segarcea. Nicolae Noica, director general al Bibliotecii Academiei Române ne-a dezvăluit toate aceste istorii uitate la „Exclusiv în România”, duminică, 20 noiembrie, de la ora 15.30.

(w882)

Ocazie cu care am vizitat mănăstirea Segarcea, dar şi Crama de la Segarcea.

(w882)

(w882)

Şi pentru că am avut cu noi un vin regal, am încercat să construim o reţetă gastronomică regală în jurul acestui vin. Cel care a răspuns acestei provocări este Chef Cezar Munteanu.

(w882)

(w882)

El a preparat această reţetă regală, într-o ediţie cu adevărat regală, marca Exclusiv în România, duminică, 20 noiembrie, de la ora 15.30, pe TVR1”, la care ne-a invitat Marin Găbudean, producător al emisiunii de la TVR 1.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu