loader
Foto

Povești despre oameni, locuri și fapte pline de istorie, la „Exclusiv în România”

Cristi Tabără ne-a propus o selecție cu cele mai frumoase reportaje în ediția specială a emisiunii de duminică, 27 iunie, la ora 17.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Pentru ultima ediție din acest sezon, echipa „Exclusiv în România” a pregătit o atentă selecție cu cele mai frumoase reportaje filmate anul acesta.

În timp ce Cristi Tabără și o parte a echipei îl vizitau pe Charlie Ottley, la Șirnea, producătoarea Cristina Madgearu a pornit să descopere partea aproape necunoscută a localității. Cea pe care ghidul și prietenul emisiunii, Eugen, o numeste Șirnea tainică”.

(w882) sirnea tai

Bucureștean la origini, Eugen s-a hotărât să renunțe la viața lui din Capitală, de dragul frumuseții încă nealterate a satului de la poalele Pietrei Craiului. Ne dezvăluie și nouă o parte din această frumusețe: casele vechi, cu arhitectura lor unică, multe dintre ele părăsite, potecile care le uneau cândva, panorama uimitoare a Bucegilor și Pietrei Craiului. Echipa a avut de furcă puțin cu nămeții, dar a meritat să urce. Sus, pe culme, au întâlnit-o pe Lina, care, alături de prietenii ei cabalini, oferă nu doar plimbări mai puțin obositoare pentru turiști, ci și terapie pentru persoanele cu nevoi speciale.

(w882) sirnea

De la Șirnea mergem, alături de călătorii „Exclusiv în România”, la Ploiești, pentru a vizita un loc unic la noi în țară: Muzeul Ceasurilor este o lume unde timpul este măsurat în fel și chip: de cadrane solare, orologii speciale vechi de 500 de ani și chiar de ceasuri bijuterii, purtate de regii României.

(w882) ceas-carol

Ajungem și la Arad, pentru a asculta muzică bună și a gusta bucate alese, într-o ediție specială „Exclusiv în România”, duminică, 27 iunie, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882) Lupus Dacu

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu