loader
Foto

Poetul Mihai Firică, invitatul special al emisiunii „România literară TV” | VIDEO

TVR Cultural a difuzat sâmbătă, 15 aprilie, cea de-a treia ediție a emisiunii „România literară TV”. Invitatul special al emisiunii a fost poetul Mihai Firică.

 

Discuția cu poetul Mihai Firică a pornit de la cel mai recent volum de poezie al său, „Dragostea cu parfum de migdale amare”, publicat de editura Vinea. Mihai Firică a debutat ca poet în revista „Ramuri”, în 1989, apoi a colaborat cu importante publicații de cultură din România. Este si jurnalist de presă scrisă și realizator de talk-show-uri de televiziune și emisiuni culturale. În 2011, Casa Regală a României i-a acordat medalia „Regele Mihai I pentru loialitate”.

Nicolae Manolescu a continuat pledoaria pentru literatură si învățământ, în editorialul săptămânii.

(w882) Nicolae Ma

Nicolae Manolescu. Sursă imagine: TVR

Criticul literar Răzvan Voncu, realizatorul rubricii săptămânale de cronică literară, le-a oferit telespectatorilor o avanpremieră a romanului „Voci la distanță”, semnat de Gabriela Adameșteanu, un preambul al interviului pe care telespectatorii îl vor putea urmări într-o ediție viitoare a emisiunii „România literară TV”.

(w882) Răzvan Vo

Răzvan Voncu. Sursă imagine: TVR

(w882) Voci la di

„Voci la distanță”, noua lucrare a Gabrielei Adameșteanu. Sursă imagine: TVR

Și, pentru că întreaga ediție de sâmbătă, 15 aprilie, a stat sub semnul poeziei, Marko Bela a încântat telespectatorii cu o lectură din volumul „O propoziție despre libertate”. Materialul este realizat de Angela Precup, de la TVR Târgu Mureș.

(w882) Marko Bela

Marko Bela. Sursă imagine: TVR

Istoricul literar Mihai Zamfir a conturat, cu rafinament si măiestrie literară, în rubrica „Tableta scriitorului”, imaginea unui mare român, Mihai Șora.

(w882) Mihai Zamf

Mihai Zamfir. Sursă imagine: TVR

---

Urmăriți mai jos cea de-a treia ediție a emisiunii „România literară TV”:

---

CITIȚI ȘI: HORIA ROMAN PATAPIEVICI, DESPRE VOLUMUL „DESPRE VIAȚĂ, DESTIN & NOSTALGIE”, LA „ROMÂNIA LITERARĂ TV” | VIDEO

„România literară TV”, proiect inedit realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, este menit să le ofere telespectatorilor o imagine cuprinzătoare asupra faptelor semnificative din literatura română.

Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbată, de la ora 15.00, cu reluare joi, la ora 13.30. Emisiunea este disponibilă și pe platforma TVR+.

Echipa:

Valentina Băințan si Cristian Pătrășconiu - moderatori

Andrea Duță si Daniela Guțu - jurnaliști TV

Bianca Florea - producător

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu