loader
Foto

Podcasturile TVR#Enescu: Managerul Corului de Cameră „Madrigal” și pianista Sînziana Mircea, interlocutorii Valentinei Băințan | VIDEO

În 8 și 9 aprilie, TVR Cultural a difuzat dialogurile Valentinei Băințan cu managerul Corului de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, Emil Pantelimon, dar și cu pianista Sînziana Mircea, în cadrul emisiunii „Podcasturile TVR#Enescu”.

 

Tema dialogului dintre Valentina Băințan și Emil Pantelimon, difuzat în 8 aprilie, de la ora 13.00, a fost leadership-ul și cât de important este ca un lider să aibă echipa potrivită lângă el.

Cea mai mare provocare a unui lider este echipa. Si asta se vede în prezent în toate segmentele: și în cel economic, și în politic, și în social. Liderul, oricât ar fi de iubit, dacă nu are lângă el o echipă în care să poată avea încredere, o echipă care să îi fie sprijin și care să aibă curajul să îl contrazică la nevoie, nu va reuși ceea ce își propune.

Eu mă consult mereu cu echipa și, aici fac o paranteză, nu subordonații, ci echipa. Știu că uneori sunt incomod, însă sunt perfect conștient de valoarea oamenilor de lângă mine și apreciez foarte mult sinceritatea și spiritul lor tranșant. Și accept să mi se spună că pot face lucrurile diferit.

Caut să am oameni în jurul meu care să aibă libertatea și curajul de a-mi spune mereu adevărul, oricât ar fi de incomod”, arată Emil Pantelimon, în dialog cu Valentina Băințan.

 

 

Duminică, 9 aprilie, TVR Cultural a difuzat dialogul Valentinei Băințan cu pianista Sînziana Mircea, despre succes și eșecuri.

Marile împliniri care mi s-au întâmplat au venit după o serie întreagă de răspunsuri negative sau neîmpliniri profesionale, să spunem. Sau după o serie de provocări, sau când totul părea blocat.În momentul acela, știam că trebuie să schimb ceva, iar din acea schimbare apărea lumina.

Tot ce pare negativ este trecător și poate fi schimbat, transformat în avantajul nostru. Iar atunci când ai o perioadă foarte bună și toate îți merg perfect, trebuie să mergi înainte cu multă recunoștință pentru ceea ce ți se întâmplă, pentru că nu ți se cuvine nimic.

Toate sunt binecuvântări și trebuie să le primești cu smerenie și să fii conștient că ele se pot încheia oricând”, a explicat Sînziana Mircea.

 

 

Echipa Podcasturilor TVR#Enescu:

Andrei Tones - director de imagine

Octavian Ionescu - regizor de emisie

Marius Portik și Valentina Băințan - producători

CITIȚI ȘI: PODCAST TVR#ENESCU: VALENTINA BĂINȚAN, ÎN DIALOG CU CRISTINA URUC, MANAGERUL ARTEXIM, ȘI MUZICOTERAPEUTA ANGELICA POSTU | VIDEO

 

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu