loader
Foto

Podcasturile TVR#ENESCU, din 1 aprilie: „Generozitate” este cuvântul care va defini emisiunea

Din 1 aprilie, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#ENESCU: Inspirație prin generozitate”, emisiune realizată de Valentina Băințan.

 

Emisiunea „Podcasturile TVR#ENESCU”, formată din 22 de episoade, le aduce telespectatorilor TVR Cultural discuții fascinante cu personalități din zona culturală și artistică din România, ale căror nume au fost sau sunt legate de Festivalul Internațional „George Enescu”.

Printre invitați, se vor număra: managerul Artexim - Cristina Uruc, managerul Corului Național de cameră „Madrigal-Marin Constantin” - Emil Pantelimon, managerul Filarmonicii „George Enescu” - Marin Cazacu, dirijorii Anna Ungureanu și Tiberiu Soare, violonistul Alexandru Tomescu, violistul Răzvan Popovici - organizator al Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, muzicoterapeutul Angelica Postu, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, compozitorul Dan Dediu, pianista Sînziana Mircea, artistul conceptual Zoli Toth și interpreta de jazz Luiza Zan.

CITIȚI ȘI: CINCI EMISIUNI NOI ÎN GRILA DE PRIMĂVARĂ, LA TVR CULTURAL

Ideea podcasturilor s-a concretizat acum ceva timp și a plecat de la dorința de a oferi publicului din online, și nu numai, povești inedite și informații din care să poată învăța ceva. Cum motto-ul Festivalului „Enescu”- ediția 2023 este “Generozitate”, acest cuvânt va defini și podcasturile, pentru că scopul lor este de a de a provoca fiecare invitat să își deschidă inima și să ofere ascultătorilor câte ceva din experiența proprie de viață, povești interesante, nespuse până acum, dar și sfaturi importante ce sperăm că vor deveni utile celor care ne vor urmări.

Din acest motiv, am construit toate aceste interviuri în jurul unor teme de interes larg: leadership, teama de eșec si puterea de a o lua de la început, cum să construiești un proiect de succes, puterea vulnerabilității, cât este de important limbajul corpului, setarea minții, motivația, creativitatea, curajul, puterea pasiunii și a perseverenței”, a explicat Valentina Băințan, realizatoarea emisiunii.

Echipa acestor podcasturi este: Octavian Ionescu – regizor de emisie, Andrei Țoneș - director de imagine, Dan Constantinescu – director de imagine; producători - Valentina Băințan, Marius Portik.

„Podcasturile TVR#ENESCU” vor fi difuzate începând cu 1 aprilie, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13.00, la TVR Cultural, online pe pagina Festivalului „Enescu” și pe pagina de YouTube a TVR.

 
„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii trebuie să știe cine sunt (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

 

#TVRedu