loader
Foto

#Podcast cu jurnaliști la TVR 3

Carmen Târnoveanu prezintă Cult@Press la TVR 3, în fiecare duminică de la ora 15.45. În noul sezon, întâlnirile cu jurnaliștii invitați în emisiune se transformă într-un #podcast bun de luat “la pachet” și de văzut.

 

De la păreri la principii sau de la reguli la inspirație de moment, presa delimitează un teritoriu pe cât de important, pe atât de vulnerabil, atât aș îndrăzni să spun despre o profesie din ce în ce mai greu de susținut cu toate argumentele verticalității pe masă, aceea de #jurnalist.

Cât despre jurnalismul cultural, îi las pe colegii mei, evident, jurnaliști, să continue povestea în noul sezon Cult@Press, pe care l-am impachetat pe modelul #podcast: scurt și la obiect, spune Carmen Târnoveanu, realizatorul emisiunii.

(w882) carmen tar

Cătălin Striblea, jurnalist, realizatorul emisiunii “România în direct” de la Europa FM, vine în această săptămână la #podcast Cult@Press.

(w882) catalin st

E foarte interesant că viața și modul în care e organizată meseria noastră are o anumită ierahizare a știrilor, începe cu eveniment, politică, nenorociri care se întâmplă, taxe și impozite, și așa mai departe, și cultura e întotdeauna la coada jurnalelor. De fapt, pentru foarte mulți, valoarea știrilor e chiar pe dos, adică le-ar face mai mare plăcere și s-ar simți mult mai bine în momentul în care ajung la stirea despre teatru, expoziție, pentru că viața, așa cum o știm, viața adevărată s-ar putea să fie acolo…, spune Cătălin Striblea, jurnalistul invitat în ediția din această săptămână a Cult@Press.

(w882) catalin st

TVR 3 rescrie întâlnirile cu publicul prin sezoanele noi ale emisiunilor pe care obișnuiți să le urmăriți sau prin producțiile care urmează să fie descoperite în grila de toamnă a canalului Televiziunii Române.

TVR 3 este singurul canal de televiziune care invită jurnaliștii la un dialog despre jurnalism și, îndeosebi, jurnalism cultural. Scurt și la obiect, în noul sezon Cult@Press inventariem publicațiile de cultură, luăm distanță față de breaking news și vedem de-aproape și de la sursă, adică, de la jurnaliști, ce mai rămâne după adrenalina unui titlu “de ultimă oră”.

Cult@Press în fiecare duminică, de la 15.45, la TVR 3.

***

Realizator: Carmen Târnoveanu

Jurnalist: Raluca Amzăr

Editor imagine: Liliana Năstase

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu