loader
Foto

Galerie foto

Picătura de cultură: În dialog cu pianistul Viniciu Moroianu

Echipa emisiunii ”Picătura de cultură” a stat de vorbă cu pianistul de talie internațională Viniciu Moroianu și v-a prezentat interviul vineri, 18 noiembrie, de la ora 13:30, la TVR3.

 

„Mi-am rugat pianul să vă vorbească el în locul meu”. Citatul îi aparţine lui Frederic Chopin. O mulţime de mesaje şi de emoţii ajung de fiecare dată în urechile spectatorilor atunci când degetele maestrului Viniciu Moroianu alunecă pe claviatura pianului.

(w882)

Născut într-o familie de artişti, pianistul Viniciu Moroianu a susţinut primul său recital la vârsta de 10 ani, iar patru ani mai târziu a debutat ca solist cu orchestra. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti în 1985, în prezent fiind profesor la prestigioasa instituție de învățământ.

(w882)

Are un vast repertoriu pianistic și o activitate de concert de peste 950 de apariții scenice, susținând recitaluri peste tot în lume. În prezent este vicepreşedinte al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România.Cu Filarmonica de Stat din Târgu Mureş colaborează de aproape 40 de ani, de pe vremea în care la conducerea instituţiei se afla compozitorul Csiki Boldizsar.

(w882)

De-a lungul timpului a susţinut nenumărate recitaluri şi concerte – „aventuri repertoriale frumoase”, cum le denumeşte maestrul - în sala mare a Palatului Culturii pe care o apreciază ca fiind absolut minunată.

(w882)

(w882)

(w882)

Cu o modestie ieşită din comun şi cu o sensibilitate aparte, pianistul de talie mondială Viniciu Moroianu a avut amabilitatea de a sta de vorbă cu echipa emisiunii „Picătura de cultură” înaintea unuia dintre concertele susţinute pe scena Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş.

Producător Petronela Moraru

 

 
Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural vă propune să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi

O discuție necesară în fiecare zi

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

 

#TVRedu