loader
Foto

Piața muncii și salariile, luni la „Banii Tăi”

Luni, 7 octombrie, urmăriți o nouă ediție „Banii Tăi”, de la ora 18:00, pe TVR1 și online pe TVR+. Subiectele ediției: piața muncii, creșterile salariale, evoluția dobânzilor și a cursului valutar.

 

4,75 lei pentru un euro a fost cursul la care și-a încheiat evoluția moneda europeană în raport cu leul, în luna septembrie. Pentru început, să vedem cum au evoluat principalele valute și aurul în ultimele 3 luni. Discutăm subiectul cu analistul financiar Irina Chițu.

În medie, românii câștigă cu circa 400 de lei lunar, mai mult ca anul trecut. Dar ca orice valoare medie nu este suficient de relevantă, pentru că nu grarantează că toate salariile au crescut. Adâncim analiza și este interesant de văzut care au fost cele mai mari creșteri salariale în funcție de domeniul de activitate. Mai multe detalii aflăm de la Adrian Bența, analist economic.

Majorările din ultimii trei ani au adâncit diferențele de salarizare și au făcut mult mai atractive locurile de muncă din sectorul bugetar, unde lucrează 1,2 milioane de persoane. Adică un sfert din totalul angajaților la nivel naţional. Urmăriți un interviu cu Doru Dima (foto), expert în resurse umane.

(w882) Doru Dima

Din 30 septembrie urmăriți sezonul 9 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 18:00, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu