loader
Foto

Piața muncii și salariile, luni la „Banii Tăi”

Luni, 7 octombrie, urmăriți o nouă ediție „Banii Tăi”, de la ora 18:00, pe TVR1 și online pe TVR+. Subiectele ediției: piața muncii, creșterile salariale, evoluția dobânzilor și a cursului valutar.

 

4,75 lei pentru un euro a fost cursul la care și-a încheiat evoluția moneda europeană în raport cu leul, în luna septembrie. Pentru început, să vedem cum au evoluat principalele valute și aurul în ultimele 3 luni. Discutăm subiectul cu analistul financiar Irina Chițu.

În medie, românii câștigă cu circa 400 de lei lunar, mai mult ca anul trecut. Dar ca orice valoare medie nu este suficient de relevantă, pentru că nu grarantează că toate salariile au crescut. Adâncim analiza și este interesant de văzut care au fost cele mai mari creșteri salariale în funcție de domeniul de activitate. Mai multe detalii aflăm de la Adrian Bența, analist economic.

Majorările din ultimii trei ani au adâncit diferențele de salarizare și au făcut mult mai atractive locurile de muncă din sectorul bugetar, unde lucrează 1,2 milioane de persoane. Adică un sfert din totalul angajaților la nivel naţional. Urmăriți un interviu cu Doru Dima (foto), expert în resurse umane.

(w882) Doru Dima

Din 30 septembrie urmăriți sezonul 9 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 18:00, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

 
Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

„Buchet de flori”, tablou al lui Rachel Ruysch, apreciată reprezentantă a picturii florale olandeze, la „Pastila de artă”

„Cele trei grații” (Hans von Aachen), „Răstignirea” (atribuit Școlii lui Jan van Eyck), „Buchet de flori” (Rachel Ruysch), „Venus și Amor” (Lucas ...

Cassian Maria Spiridon, la „Mic dejun cu un campion”: Poezia este singura noastră şansă de a ne vedea sufletul | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

 

#TVRedu