loader
Foto

Piața jocurilor de noroc la "Banii Tăi"

Vineri, 16 noiembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+. Subiectele ediției: Piața forței de muncă, Industria 4.0, Piața jocurilor de noroc, Deciziile de impunere ale ANAF.

 

Românii amatori de pariuri și jocuri de noroc lasă, în fiecare an, peste un miliard de euro în sălile de joc. Cine sunt jucătorii de pe piață, la ce valori se ridică încasările și cu cât contribuie această industrie la Produsul Intern Brut aflați vineri, la „Banii Tăi”, de la Vlad Ardeleanu, Director General Superbet.

Peste 2 miliarde de site-uri, adică, teoretic, câte unul la fiecare doi locuitori ai planetei. Și peste 3 miliarde de aplicații între care, afișarea de informații statice sau dinamice sub formă de text, imagini și sunete (așa-numitele pagini web), poșta electronică, transferul de fișiere, telefonie, comerț, sondări de opinie, știri, muzică, lucru de la distanță, jocuri, operațiuni bancare, vot online și multe, multe altele. În termeni economici, mai mult de jumătate din veniturile planetei se câștigă datorită unei conexiuni la internet. Despre industria 4.0 discutăm cu Cleopatra Căbuz, membru al Academiei Naționale de Inginerie din Statele Unite ale Americii, Ronald Binkofski, Președinte Honeywell ECE, Sorin Burchiu, Decan al Facultății de Inginerie a Instalațiilor (UTCB) și Liviu Drughean, prorector UTCB.

Specialiștii în resurse umane se plâng de lipsa lucrătorilor specializați, și multe domenii cheie din economie sunt afectate. De exemplu, anul trecut, cel mai mare număr de posturi vacante a fost raportat în industrie, comerț și construcții. Despre forța de muncă discutăm vineri, la „Banii Tăi”, cu Oana Munteanu, Senior Manager, PwC România și Adela Jansen, Coordonator Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Sumele datorate statului de persoane fizice pentru veniturile obținute în ultimii 5 ani pot fi plătite până în martie 2019. Concret, așa cum anunțase în primăvară Ministrul de Finanțe, acum se primesc deciziile de impunere pentru anii precedenți pentru sumele restante din impozitul pe venit și contribuții sociale pentru pensii și sănătate. Termenul de plată este de 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere. Aflați mai multe detalii vineri, la „Banii Tăi”, de la Raluca Bontaș, Tax Partner Deloitte România.

În fiecare vineri urmăriți emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Acad. Leonida Gherasim, la „Portret de excelență”: Când intri în profesiunea medicală, ai o responsabilitate față de omul bolnav, apoi o responsabilitate față de tine și ai responsabilitatea față de societate

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 16.00, la „Portret de excelență”, Mihaela Olaru îl are ca invitat pe acad. Leonida Gherasim.

 

#TVRedu