loader
Foto

Pentru un pământ roditor. Despre agricultura românească, la „Inspiră România”

Care este situaţia agriculturii de la noi din ţară în condiţiile schimbărilor climatice şi în contextul crizei cerealelor aflăm marţi, 22 martie, la „Inspiră România”. De la ora 17.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Seceta, ca efect al schimbărilor climatice, criza cerealelor şi creşterea preţurilor provocate de războiul din Ucraina sunt doar câteva dintre provocările acestui început de an pentru agricultură.

(w882)

Care este situaţia agriculturii de la noi din ţară, în ce măsură vom avea de suferit şi ce soluţii există pentru a avea un an agricol bun sunt subiectele propuse de realizatorii ediţiei „Inspiră România” de marţi, 22 martie. „Inspiră România” se vede în direct la TVR 1, de la ora 17.00, iar Ionuţ Gheorghe discută subiectul alături de: Florin Constantin, consultant în domeniul agricol, Mihai Rezeanu – fermier, Elena Mateescu - Director Executiv Administratia Naţională de Meteorologie, Petronela Comănescu - biolog dr., Grădina Botanică din Bucureşti.

Toată discuţia se poartă şi în contextul în care 22 martie este şi Ziua Mondială a Apei, iar în acest an, tema Zilei Mondiale a Apei este legată de „ape subterane”, al căror rol este vital în sistemele de apă și canalizare, agricultură, industrie, ecosisteme și adaptarea la schimbările climatice.

(w882)

Nu uitaţi despre rubrica de educaţie pentru mediu: realizatorii ne aduc în atenţie o floare de primăvară care este specie protejată la nivel european!

În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. În noua emisiune a postului public, la „Inspiră România”, dezbatem alături de invitaţi specialişti subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu