loader
Foto

Galerie foto

Pe urmele mişcării de rezistenţă din Făgăraş, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Făgăraşul nu este doar o regiune superbă din România, ci şi locul unde caractere puternice, bărbaţi cu credinţă şi dragoste de neam, au înfruntat ororile regimului comunist. Cristi Tabără i-a readus în memorie pe 19 decembrie, de la 17.10, la TVR 1.

 

La început de iarnă, străbatem ambii versanți ai masivului Făgăraș, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, care au decis să înfrunte vremea aspră, pentru a merge pe urmele unei mișcări de rezistență unică în Europa: cea a luptătorilor anti-comuniști din munți.

Scopul declarat al drumeţilor „Exclusiv în România” este de a contura, pe potecile turistice de azi, traseele celor două grupări aflate de o parte și de alta a muntelui. Două grupări care au încercat să-și unească forțele, dar nu au reușit să se întâlnească niciodată.

Povestea lor şi a acestei zone din inima ţării, ce „a văzut şi a auzit multe” – duminică, 19 decembrie, de la ora 17.10, la TVR 1, într-o nouă ediţie „Exclusiv în România”.

(w882) loc de int

(w882)

Pornim din Țara Făgărașului, de la Drăguș, spre versantul nordic, pe firul poveștii eroilor grupării Ogoranu și urcăm pe Muchia Drăgușului până la unul dintre adăposturile lor secrete, cabană devenită astăzi refugiu montan pentru turiști. Trecem, apoi, pe versantul sudic, dar nu înainte de a ne opri la Vâltorile de apă de la Lisa, cea mai veche instalație de prelucrare tradițională a lânii, din România.

(w882) refugiu mu

(w882) Vâltori -

„Dincolo de creastă, pe Muntele Căpățâna, ajungem la o altă cabană, folosită de cei din gruparea „Haiducii Muscelului” și parcurgem – din fericire, ca turiști - o parte din traseele lor, pe poteci de munte, până sub Colții Cremenii și mai jos, la Poienărei”, ne relatează Cristina Madgearu, producător al emisiunii şi călător prin toată ţara, alături de Cristi Tabără.

(w882) Nucsoara

(w882)

Drumeţia prin peisajele minunate ale Făgărașilor și prin istorie se încheie la Nucșoara, unde echipa TVR se interesează de un proiect îndrăzneț, despre care a aflat anul trecut: Casa Memorială Elisabeta Rizea. În ce stadiu se găseşte acum lucrarea aflăm şi noi pe 19 decembrie, de la 17.10, într-o nouă premieră „Exclusiv în România”, la TVR 1.

(w882) casa Elisa

(w882)

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu