loader
Foto

Galerie foto

Pe traseul eroilor, cu „Exclusiv în România”

De la Mausoleul Eroilor din Focşani, la cel de la Mărăşeşti. Apoi la Mărăşti şi la Soveja. La Exclusiv în România , Cristi Tabară a căutat poveştile eroilor cvasinecunoscuţi care au contribuit la crearea României Mari. Sâmbătă, 31 martie, ora 18.00, la TVR 1 şi TVR+, de la 00.30, la TVR HD.

 

În acest episod, echipa Exclusiv în România ne-a invitat să o însoţim pe un traseu al eroilor, care va începe de la Mausoleul Eroilor din Focşani.

Am trecut pe la cel mai mare mausoleu din tot spaţiul românesc, cel de la Mărăşeşti, ajungem la Mărăşti şi la Soveja. Cristi Tabară a descoperit poveştile eroilor cvasinecunoscuţi, care au contribuit, cu toţii, în timpul Primului Razboi Mondial, la frumoasa poveste care se cheamă România Mare.

(w882)

(w882)

(w882)

Tot împreună cu Cristi Tabără şi echipa lui am vizitat şi casa memorială Ion Roată din localitatea Câmpuri din judeţul Vrancea. În satul Româneşti, Marin Gabudean l-a descoperit pe unicul făuritor de cimpoaie cu trofeu, pe numele sau Ion Stanciu. Acesta nu doar confecţionează cimpoaie după metode tradiţionale, dar are propria formaţie de cimpoieri.

(w882)

Despre sezonul 11 Exclusiv în România:

În anul Centenarului, un fir nou călăuzeşte drumurile echipei de jurnalişti Exclusiv în România în căutare de unicate. Prin urmare, în fiecare episod al celui de-al unsprezecelea sezon, echipa lui Cristian Tabără va repera poveşti, locuri, evenimente sau personaje legate de unirea din 1918 şi va călători pe urmele lor. echipa Exclusiv în România ne promite călătorii de la Dunăre până în Maramureş şi din Moldova până la Săvârşin. Un sezon de incursiuni istorice în frumuseţea multor zone geografice ale României, la împlinirea celor 100 de ani de existenţă. Incursiuni cărora nu le va lipsi aventura, fantezia şi umorul.

Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu