loader
Foto

Galerie foto

Pe drumul partizanilor, în Făgăraș, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Am aflat mai multe despre Elisabeta Rizea și Nicu Diaconescu din Aref, dar am facut și trasee turistice impresionante la „Exclusiv în România”, pe 29 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.  

 

Cristi Tabără și echipa au pornit pe un traseu pe cât de frumos, pe atât de încărcat emoțional.

Cu puțin înainte de sărbătoarea națională a României, au facut o incursiune într-unul dintre cele mai tulburătoare momente ale istoriei ei. Dar și într-una din cele mai tulburător de frumoase zone ale țării. Pe 29 noiembrie, Cristi Tabără și echipa sa pornesc pe urmele luptătorilor anticomuniști din cea mai longevivă mișcare de rezistență a Europei ocupate de bolșevici. Frumusețile uluitoare ale Munților Făgăraș s-au văzut la „Exclusiv în România” duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

 

(w882) vf

Pe drumul partizanilor, descoperim, la Nucșoara, un traseu turistic cu același nume. Dar și proiectul unei case memoriale dedicate Elisabetei Rizea, impresionant model de demnitate și curaj al secolului al XX-lea.

(w882) casa

Parcurgem, apoi, alături de echipa „Exclusiv în România”, Valea lui Stan, nu doar pentru a experimenta elementele de via ferrata care îi incită pe turiști, ci mai ales pentru a afla povestea unică a unui alt partizan. Unul pe care Securitatea nu a reușit să-l prindă niciodată: Nicu Diaconescu din Aref.

(w882) biserica

Ajunși pe Transfăgărășan, ne aventurăm până la lacul și refugiul Călțun – unicat european - și mai sus, până pe cel de-al doilea vârf ca altitudine din România, Vârful Negoiu.

(w882) vf

La finalul ediției, în jurul ceaunului, Cristi Tabără și jurnaliștii „Exclusiv în România” inventează o tocană din pastramă de oaie, pe care o numesc în ton cu incursiunea tocmai încheiată în istoria recentă: „Tocana Partizanilor”. „Exclusiv în România” se vede și în ultima duminică de noiembrie, de la ora 17.00 la TVR 1.

(w882) tocana

 

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu