loader
Foto

Galerie foto

Pe cărări spirituale, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Pe 13 decembrie am făcut, alături de Cristi Tabără și echipa sa, o călătorie în lumea tăcută, dar plină de povești a cimitirului de la Mănăstirea Cernica. „Exclusiv în România” a fost duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.  

 

În prag de Sărbători, Cristi Tabără și echipa „Exclusiv în România” au propus prietenilor emisiunii un episod cel puțin neobișnuit. Pe 13 decembrie, am cunoscut câteva dintre poveștile cimitirului Mănăstirii Cernica, un adevărat izvor de învățăminte și povești.

(w882) manastire

Vom descoperi istorii interesante, cum ar fi cele ale eroului Iorgu Cosma, a cântărețului interbelic Marin Teodorescu, cunoscut sub pseudonimul Zavaidoc, a cercetătorului bihorean Olimpiu Ioan Luca sau a actriței Lica Gheorghiu, fiica cea mare a lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Ce a făcut ca poveștile lor să fie unele cu totul speciale aflăm pe 13 decembrie, la „Exclusiv în România”.

(w882) Zavaidoc

(w882) Olimpiu

(w882) Iorgu Cosm

Tot în această ediție ne oprim, pentru câteva minute, și la mormântul părintelui ortodoxiei românești, Dumitru Stăniloae, unul dintre cei mai iubiți preoți, teologi și profesori ai secolului al XX-lea, care a lăsat moștenire zeci de volume de lucrări istorice și teologice.

(w882) parintele

Poposim puțin și la locul de veci al scriitorului Gala Galaction, precum și la cel al episcopului Victor Leu. Tot la cimitirul Cernica sa află mausoleul familiei Petrescu, care a produs primele articole sportive în România. Mai multe despre membrii acestei familii aflăm alături de Cristi Tabără și echipa sa, în această duminică.

(w882) Tabara

Ghid în această călătorie spirituală ne este părintele Vasile Pârjol, starețul mănăstirii. Iar la final, ne oprim la biblioteca mănăstirii, unde îl cunoaștem pe părintele Teofan, cel care are grijă de cele peste 12.000 de volume de cărți bisericești și nu numai.

(w882) Parjol

(w882) biblioteca

Urmărim, așadar, o ediție plină de învățăminte pentru noi toți, de la oameni cărora viața le-a rezervat un loc în istorie, înainte de a trece în lumea de dincolo. „Exclusiv în România” poate fi urmărită pe 13 decembrie, de la ora 17.00 la TVR 1.

 

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu