loader
Foto

Pavel Bartoș, la „Rețeaua de Idoli”: „Dacă mâine pierd tot, pot să o iau de la zero!” | VIDEO

La TVR 2, „Reţeaua de Idoli” a dat startul săptămânii alături de unul dintre cei mai îndrăgiți actori și prezentatori de televiziune din România. Invitatul Irinei Păcurariu în ediția de luni, 1 mai, de la ora 21:00, binedispune cu prezența sa.

 

Energic și cu zâmbetul pe buze, el are o sintagma care face senzație pe micile ecrane: „Popor talentat, te-am pupat!”. Cu siguranță l-ați recunoscut pe Pavel Bartoș, actor de teatru și film, dar și de stand-up comedy, prezentator de televiziune și producător.

„Ne știm de mulți ani, mai ales că o vreme am prezentat împreună o serie de gale de binefacere, dar niciodată nu l-am văzut în starea de grație pe care o are la Teatrul Odeon, al doilea “acasă” pentru el, celebru pentru felul în care reușește să controleze emoțiile oricărui direct. În acest dialog, Pavel este același: simpatic, creativ, plin de autoironie și, pe alocuri, ușor vulnerabi”, spune realizatoarea Irina Păcurariu.


Despre Pavel Bartoș se știe că este talentat. Mai mult, succesul uriaș de la tv nu l-a îndepărtat de oameni și este popular și primit cu bucurie oriunde merge. Interviul pentru „Rețeaua de Idoli” a avut loc într-o clădire pe care o consideră a doua sa casă, Teatrul Odeon, pe scena căruia joacă de mai bine de 20 de ani. La întâlnirea cu Irina Păcurariu, actorul a vorbit cu multă sinceritate despre momentele care i-au adus succesul, despre familie, public dar și despre cum poți să rămâi cu capul pe urmeri chiar și atunci când te bucuri de multă apreciere.

„Contează oamenii cu care te înconjori. Când ești tânăr, ți se pare că poți face orice, că ești buricul pământului. Aici intervin greșelile majore. Depinzi de oamenii din jurul tău. Ei te ridică, îți mai dau o palmă... Sau tu realizezi acest lucru... Sau cei de acasă, familia... Am avut un mare noroc, pentru că toate care mi-au venit, marile show-uri, Teatrul Odeon, popularitatea le-am primit când aveam o familie, responsabilități, aveam deja copii. Toate astea m-au ținit cu picioarele pe pământ, aveam deja un sprijin”, spune Pavel Bartoș.

Ca familist convins, actorul actorul subliniază importanța de a avea armonie acasă. Căsătorit de aproape două decenii și tată de trei fete, Pavel Bartoș este convins că familia este motorul în tot ceea ce face, dar și că succesul și situația materială bună nu i-au dat dependență.

„Dacă mâine pierd tot pot să o iau de la zero. Sunt un om care se poate mulțumi cu puțin, nu sunt o persoană care trăiește în lux. Normal că tâjesc după o decență a traiului, dar cât timp sunt sănătos pot să o iau oricând de la capăt. Am motivația clară: copiii și familia, pentru ei pot să mut munții. Sunt omul care se bucură zi de zi de ceea ce are”, spune acesta.

„Îmi amintesc și acum de primele reacții ale Evei, fata mea cea mare. Când mă vedea la televizor se ducea și pupa ecranul. Iar despre Rita, mijlocia, îmi amintesc când stăteam într-o seară împreună la televizor și mi-a spus: „Tati, dar tu unde ești, aici sau în televizor?”. Cea mică a crescut cu mine la televizor sau în teatru și ei i-a fost cel mai ușor. Dar Eva a simțit toată tranziția, de la un tată cu care mergea în parc și pe care nimeni nu-l băga în seamă, la domnul Bartoș care este solicitat să facă poze. Nu înțelegea de ce oamenii vin și vorbesc cu mine”, a adăugat actorul.

(w882)

Pasionat de teatru încă de mic, Pavel Bartoș a urmat studiile Facultății de Teatru din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Artistul și-a început cariera la Teatrul de păpuși Puck din Cluj, ajungând mai apoi la Teatrul Național din Cluj și la Teatrul de Nord din Satu Mare. În 2001, Pavel Bartoș s-a mutat în Capitală, obținând un post de actor la Teatrul Odeon din București. În același an, a început să-și descopere pasiunea pentru televiziune.

„Am început cu un matinal la TVR, dar mi-am dat seama că nu sunt om de matinal și nici de daily show. Îi admir pe cei care pot să facă emisiuni zi de zi. Producătoarea Mona Segall mi-a spus că m-a remarcat la „Dansez pentru tine”. A văzut că muncesc. Atunci, în concurs am ieșit al doilea și am căpătat un mare capital de simpatie. Așa m-a remarcat și m-a chemat în vreo două Revelioane. Până a găsit formula..., când a venit „Românii au talent”, am făcut echipă cu Smiley.

Smiley îmi este un bun prieten. La orice oră pot să-l chem, vorba aia, pot să-mi las casa și familia pe mâna lui. Dacă vreau să plec de nebun vreo două luni, este unul dintre prietenii pe care i-aș putea suna. Și el știe foarte bine că oricând sunt acolo dacă mă cheamă. Noi, în primul rând ne-am respectat profesional. Am învățat foarte multe de la Smiley. Are un anumit tip de bun simț, pe care noi, ca actori, nu prea putem să îl avem. Egoul nostru este puțin supradimensionat. Nu l-am văzut niciodată pe Smiley vorbind de rău despre cineva. Când îi ziceam că cineva nu a fost bun, îmi răspundea: „Nu a fost ziua lui cea mai bună, nu știi ce i s-a întâmplat acasă”. Am învățat asta de la el și am constatat că nu mai sunt atât de încordate lucrurile. Modul acesta de a-i vedea pe ceilalți, te face pe tine mai relaxat. Pentru că, de fapt, miza e doar în ce facem noi, asta trebuie să ne intereseze. Și, sigur, dacă pot să ajut”, a mai spus Pavel Bartoș la „Rețeaua de Idoli”, în ediția de luni, 1 mai, de la ora 21:00.

 

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu