loader
Foto

Galerie foto

Orchestra Filarmonică „George Enescu”, la TVR 2 şi TVR HD

„Concertele Festivalului George Enescu” ne face deosebita plăcere de a revedea, în această săptămână, de luni până vineri, de la ora 13:00, Orchestra Filarmonică „George Enescu”.

 

Ştiaţi când a luat fiinţă Socitatea Filarmonică din România? Pentru cine nu cunoaşte, vă spunem noi că în anul 1868, când a avut loc şi primul concert, dat în cinstea unirii Principatelor Dunărene. Societatea a fost creeată în scopul cultivării gustului pentru muzica simfonică.

La 5 martie 1889 a avut loc primul concert simfonic al Orchestrei Filarmonicii din Bucureşti, în grandioasa sală a Ateneului Român, care din 1955 poartă numele lui George Enescu.

Orchestra Filarmonică „George Enescu”, dirijată de-a lungul anilor de muzicieni de excepţie, cum ar fi George Georgescu şi Constantin Silvestri, susţine în prezent 400 de concerte pe an. Trebuie spus că discografia Filarmonicii cuprinde înregistrări istorice, unele dintre ele aparţin lui George Enescu.

Marţi, 4 martie, de la ora 13:00, Orchestra Filarmonică „George Enescu”, dirijată de Rudolf Buchbinder, are în program: Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 2 op. 19 în Si bemol major pentru pian şi orchestră; Ludwig van Beethoven - Concertul nr.4 op. 58 în Sol major pentru pian şi orchestră.

Miercuri, 5 martie, ascultăm Ludwig van Beethoven - Concertul nr.3 op. 37 în do minor pentru pian şi orchestră.

Programul de joi, 6 martie: Ludwig van Beethoven - Concertul nr.1 op. 15 în Do major pentru pian şi orchestră.

Orchestra Filarmonică „George Enescu” încheie seria de concerte din această săptămână, vineri, 7 martie, cu Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 5 op.73 în Mi bemol major pentru pian şi orchestră; “Imperialul”.

***

De luni până vineri, „Concertele Festivalului George Enescu” se difuzează la TVR 2, de la ora 13:00, dar şi online, live şi înregistrat pe TVR+.

 
Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

Învățarea limbilor străine în România | VIDEO

publicat: joi, 21 noiembrie 2024

În ultimii ani, România s-a distins în cadrul Uniunii Europene printr-o statistică remarcabilă: aproximativ 95% dintre elevii de gimnaziu învață, ...

Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză la Cluj-Napoca

Joi, 21 noiembrie, Cluj-Napoca a fost gazda unei sărbători deosebite, marcând Ziua Internațională a Profesorilor de Limba Franceză. În sala ...

100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

 

#TVRedu