loader
Foto

„Oltenia - drumuri vechi, drumuri noi”, la Exclusiv în România

Cristian Tabără a propus, pentru 8 noiembrie, o plimbare prin nordul Olteniei, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pe 8 noiembrie, Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România au călătorit prin munţii din nordul Olteniei, pentru a le arăta telespectatorilor TVR 1, TVR HD şi celor care urmăresc emisiunea online, pe TVR+, locuri minunate, unice şi mai puţin cunoscute din această zonă a ţării.

Împreună cu gazda emisiunii, am aflat adevărata poveste a unei căi ferate unicat: Bumbeşti - Livezeni. O cale ferată legendară, cu un număr record de lucrări de artă feroviară pe o distanţă de numai 31 km.

Pentru că vor, totuşi, să încerce şi o şosea nouă, călătorii Exclusiv în România decid să parcurgă Transalpina, goniţi de furtună până la Obârşia Lotrului. Tocmai bine pentru a se adăposti de ploaie la cabană, unde află reţeta unui păstrăv la tigaie delicios şi savurează o porţie uriaşă de papanaşi cu dulceaţă de afine. Şi, pentru că au ajuns până acolo, sunt răsplătiţi cu un minunat curcubeu, deasupra crestei Parângului.

Înapoi pe Valea Jiului, fanii sporturilor extreme sunt ispitiţi într-o aventură de rafting, împreună cu cei de la Salvamont Gorj, în timp ce Cristian Tabără desluşeşte tainele Mănăstirii Lainici, care oferă surpriza unui alt unicat, în materie de pictură, de data aceasta.

O altă oprire a echipei TVR a fost în Parcul Naţional Buila-Vânturariţa, cel mai mic şi mai bogat parc natural din România, unde a descoperit alte poveşti şi alte lăcaşuri minunate: mănăstirile Arnota şi Bistriţa, cu peştera Sfântului Grigorie Decapolitul, dar şi trasee pentru toate vârstele, pe 250 km de poteci, îngrijite de tinerii inimoşi de la Asociaţia Kogayon.

O ediţie cu drumuri multe, dar atât de frumoase, încât n-ai timp nici să-ţi tragi răsuflarea! Ea a putut fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu