loader
Foto

O nouă ediție „Universul Credinței”: duminică, 30 septembrie

Duminică, 30 septembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

În prima parte a emisiunii, Andrei-Victor Dochia va prezenta Jurnalul de știri „Universul Credinței”:

Sinaxar: Andrei Victor Dochia și Andrei Vlădăreanu, avocat și jurnalist, vor comenta cele mai interesante repere ale calendarului ortodox din săptămâna care s-a încheiat, sărbătorirea Sfinților Neagoe Basarab și Antim Ivireanul dar și a unor sfinți români care s-au nevoit în Munții Cozia în a doua jumătate a secolului al XVI-lea: Cuvioșii Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu.

(w882)

Sfințire de Biserică: În Municipiul Târgoviște a fost sfințit primul lăcaș de cult cu Hramul Sf. Voievod Neagoe Basarab. Mai multe amănunte vi le oferă duminică dimineață jurnalistul Corneliu Vlad Matache.

PreaFericitul Părinte Daniel - 11 ani de patriarhat: O trecere în revistă a momentului intronizării PreaFericitul Părinte Daniel ca ÎntâiStătător al Bisericii Ortodoxe Române și a realizărilor pe care le-a înfăptuit în calitate de Patriarh al României.

Invitat: Vasile Bănescu, Directorul Biroului de Presă al Patriarhiei, va vorbi telespectatorilor despre oportunitatea organizării Referendumului pentru definirea statutului constituțional al căsătoriei din perspectiva Bisericii în vreme ce domnul Mircea Toma, Președintele Activewatch, va exprima în cadrul unei intervenții telefonice punctul de vedere al unei părți a societății civile în legătură cu scrutinul din 6 - 7 octombrie. În cadrul dialogului cu Andrei-Victor Dochia, domnul Vasile Bănescu va face referiri la Catedrala Nțtională și la alte proiecte pe care PreaFericitul Părinte Daniel le-a dus la bun sfârșit în cei 11 ani de patriarhat.

(w882)

Sfințirea Bisericii Popa Soare: Unul dintre cele mai frumoase și impunătoare lăcașuri de cult - monument istoric din București, Biserica Popa Soare, a fost resfințit duminica trecută de către PS Varlaam Ploieșteanul. Un reportaj realizat de jurnaliștii Ciprian Dumea și Corneliu Vlad Matache.

Blaj, 280 de ani de episcopat: S-au împlinit 250 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Ioan Inochentie Micu Klein, unul din marii cărturari transilvăneni susținători ai cauzei naționale. Jurnaliștii Cristina Andrei și Adrian Bodonea Florea au fost prezenți la ceremonia de la Catedrala greco-catolică Sfânta Treime din Blaj și au realizat un reportaj pe care vă invităm să-l urmăriți la “Universul Credinței”.

Beatificarea Veronicai Antal: Jurnalistul Ciprian Dumea va prezenta un portret al Veronicai Antal, prima călugăriță româncă de confesiune romano-catolică pe care Vaticanul a ridicat-o la cinstea altarelor.

Congresul Tinerilor Ortodocși din Copenhaga: Zeci de tineri români din țările scandinave au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Episcopia Europei de Nord care a avut loc la Centrul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Copenhaga. Un reportaj realizat de jurnalista Ileana Gaiță.

După Jurnalul de știri va urma rubrica „Viitorul în Dar”, o campanie umanitară marca „Universul Credinței”, realizată de jurnalista Anna de Hillerin în parteneriat cu Fundația SOS Satele Copiilor România. Carlos, un copil exepțional dar lipsit e posibilități materiale are nevoie de ajutorul dumneavoastră al telespectatorilor pentru a putea răzbi în viață. Este mesajul pe care îl transmite Anna de Hillerin, inițiatoarea campaniei „Viitorul în Dar”.

(w882)

Jurnalista Cristina Andrei vă invită duminică dimineață, la „Universul Credinței”, la o nouă călătorie în universul spiritual al marilor duhovnici prin intermediul rubricii „Cerul cu Sfinți. Din nou în prim plan părintele duhovnic Arsenie Papacioc.

(w882)

La rubrica „Semnele Vremii, Răzvan Bucuroiu și invitatul său profesorul Radu Preda vor vorbi despre importanța Referendumului pentru redefinirea căsătoriei și vor analiza succint activitatea PreaFerecitului Părinte Daniel în cei 11 ani de patriarhat.

(w882)

***

Catedrala mea

***

În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, urmăriți rubrica Reportajele Universul Credinței. Jurnalistul Corneliu Vlad Matache vă prezintă Mănăstirea Maxineni, o filă de istorie despre un așezământ monahal ridicat de către voeivodul Neagoe Basarab la granița dintre Țara Românească și Moldova, așezământ care a jucat un rol important în apărarea țării în fața năvălirilor otomane.

Centenar peste hotar: Jurnalista Paula Tabârcă aduce în atenția telespectatorilor prima biserică ridicată în Chișinau după reactivarea Mitropoliei de Stil Vechi a Basarabiei și care poartă hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

La final, urmăriți „Bucuria Credinței” cu Părintele Constantin Necula. De la Mănăstirea Cernica Părintele Constantin Necula vorbește împreună cu Andrei-Victor Dochia despre bucuria credinței și a jertfei întru Hristos pe care au trăit-o în timpul vieții lor pamântești aceia care sunt înmormântați în această lavră a ortodoxiei românești.

(w882)

Duminică dimineață urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: universal.credintei@tvr.ro; www.facebook.com/universulcredintei

(w882)

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu