loader
Foto

O nouă ediție „Banii Tăi”: Interviu cu comisarul european Corina Crețu

Vineri, 21 septembrie, ați urmărit o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Invitatul Monică Ghiurco este comisarul european Corina Crețu.

 

Este evident pentru toată lumea că banii europeni sunt mai mult decât necesari pentru o țară ca România, dar nu suntem deloc eficienți în ai atrage. Care sunt noutățile la capitolul fonduri europene aflați vineri, la „Banii Tăi”, direct de la Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu.

(w882) Corina Cre

Corina Crețu este Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene din anul 2014. În perioada anilor 2009 - 2014 a deținut funcția de Vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare. Între anii 2005 și 2007, an în care a devenit europarlamentar, Corina Crețu a fost membru în delegația de observatori ai României la Parlamentul European.

Ca europarlamentar, Corina Crețu a fost membră în următoarele comisii și delegații: Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Delegația parlamentară pentru relațiile cu Statele Unite și Delegația parlamentară pentru relațiile cu Republica Moldova. În 1989, Corina Crețu a absolvit Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice.

(w882) Monica Ghi

***

Un alt subiect al emisiunii este evoluția inflației din ultima perioadă. Consultantul financiar Adrian Bența și Tănase Stamule, prodecan A.S.E., vorbesc în emisiune despre rata anuală și lunară a inflației, dar și despre creșterea accelerată a prețurilor la produsele alimentare și non-alimentare.

În rubrica „Dosar de finanțare”, Claudia Ionescu, purtător de cuvânt A.D.R.B.I., vorbește despre Programul Operațional Regional (P.O.R.) 2014-2020. Cine și pentru ce domenii de finanțare se pot accesa fondurile P.O.R. aflați vineri seară la emisiunea „Banii Tăi”.

Despre cea mai puternică economie a lumii vorbește un economist român care a experimentat pe cont propriu visul american. În ultima parte a emisiunii urmăriți un interviu cu secretarul Comisiei Economice din Senat, Cristian Lungu.

(w882) Cristian L

(w882) Cristian L

Urmăriți în fiecare vineri emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:30, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare sâmbătă, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.rowww.facebook.com/baniitaitvr

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu