loader
Foto

O nouă ediție „Banii Tăi”, pe TVR1

Vineri, 22 martie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  Despre bugetul Ministerului Cercetării pentru anul 2019, casele de marcat, costul orar al forței de muncă şi investiții în resursa umană.

 

Bugetul de stat a fost promulgat, iar cursul euro s-a stabilizat în jurul valorii de 4,75 lei, cu fluctuații minore de la o zi la alta. Între timp, Eurostat indică o inflație de 4% în luna februarie, în creștere cu 0,8 pp față de luna precedentă.

Datele publicate de Eurostat arată pentru România, în ultimul trimestru din 2018, un avans de patru ori mai ridicat decât media UE, în privința costului orar al forței de muncă.

Așadar, salariile au crescut în ritm alert, dar din nefericire, și prețurile continuă să urce.

Un manager adevărat nu poate neglija investiția în resursa umană. Cum arată o bugetare corectă, cum se determină o productivitate ridicată și cum evaluăm performanța angajaților – discutăm astăzi la „Banii Tăi”cu Doru Dima, expert în resurse umane.

Noutăți de la ANAF: începe sezonul amenzilor record pentru marii comercianți, în vreme ce din cauza capacității limitate a sistemului informatic de a răspunde unui număr mare de contribuabili simultan, SPAȚIUL VIRTUAL ne dă dureri de cap din ce în ce mai mari. Tuturor!

Volumul tot mai mare de informații primite de la contribuabili dă bătăi de cap conducerii Administrației Fiscale. Folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic întârzie de mai bine de un an și abia peste 6 luni toate aparatele vor fi legate la serverele ANAF. Până atunci, operatorii economici sunt obligați să le cumpere, la prețuri de la 700 până la 2000 de lei. Discutăm subiectul cu Alexandra Smedoiu, tax partner Deloitte, și Mihai Alen, director general, firmă de case de marcat.

Cercetarea și Inovarea primește în acest an un buget de 1,7 miliarde de lei, mai mare cu aproape o treime față de anul trecut. Care este explicația aflăm astăzi de la ministrul Nicolae Hurduc. Dar chiar și așa, se pare că avem cea mai mică cheltuială pe locuitor și foarte puțini cercetători: doar un sfert din media europeană.

Din 11 ianuarie urmăriți sezonul 6 al emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+. În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu