loader
Foto

O ediţie despre identitate, la "Nocturne"

Invitatul Marinei Constantinescu din 5 mai a fost Ioan Luca Vlad, consilierul pe probleme juridice al Casei Regale a României.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru că provine dintr-o familie de artişti, invitatul Marinei Constantinescu a fost frecvent întrebat de ce nu este artist - "Sunt artist în măsura în care Dreptul este arta binelui şi a echitaţii".

A ştiut încă din şcoala generală că vrea să devină avocat, iar ce a urmat până la facultate a fost doar o bifare a traseului prestabilit în educaţie - "Pentru mine liceul a trecut foarte repede pentru că ştiam că vreau la facultate. Din punct de vedere al materiilor nu mi-am dat prea mult silinţa. Mă pregăteam deja autodidact pentru Drept".

Ioan Luca Vlad s-a apropiat de Casa Regală datorită căldurii umane şi a demnităţii membrilor Familiei Regale. De altfel, de Principele Nicolae îl leagă şi o prietenie frumoasă, diferenţa de vârstă dintre cei doi fiind doar de 1 an. Trebuie menţionat şi faptul că vârsta medie e echipei Palatului este de aproximativ 26 ani.

Ioan Luca Vlad - "Mie îmi place să spun că, atunci când trec poarta Palatului Elisabeta, am intrat în România Regală".

Pe lângă slujba de avocat al Casei Regale, invitatul emisiunii conduce şi ceremoniile de decorare, care au cel mai ridicat standard de stricteţe - "Nici unei persoane care a fost decorată de Casa Regală nu i se poate aduce vreo acuza de nici un fel".

Ioan Luca Vlad - "Nu recunoaştem un judecător când trece strada, dar el poate schimba lumea".

Ioan Luca Vlad - "De fiecare dată când politica intervine, justiţia ia locul doi. Dar, de 14 ani încoace, lucrurile o iau pe calea cea bună, datorită oamenilor".


Marina Constantinescu  - "Nu trebuie să fii neapărat monarhist ca să ştii pentru ce trebuie să le fii recunoscător regilor noştri".

Ioan Luca Vlad este licenţiat al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, are şi o Licenţă în Drept a Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene din Bucureşti şi este absolvent al Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

În anul 2008 a primit Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

***

Emisiunea „Nocturne” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu