loader
Foto

O dată-n viaţă. Cazurile sociale care pot fi susţinute din donaţii

Iuliana Tudor a prezentat în ediţia de joi, 28 noiembrie, poveştile persoanelor care pot fi ajutate  şi de dumneavoastră . Conturile bancare, dar şi fragmentele video, pot fi accesate mai jos.  

 

Maria

Este din Bucureşti şi are 9 ani. Până la vârsta de 1 an a fost un copil normal care râdea, se juca şi învăţase deja să facă primii paşi. La 1 an şi 2 luni, medicii au operat-o pe Maria pe inimă pentru a corecta o malformaţie a cordului,  pe care o avea din naştere. După operaţie părinţii spun că fetiţa nu s-a mai trezit aceeaşi: era spastică, stătea cu privirea în tavan şi nu mai recunoştea pe nimeni. Medicii i-au pus diagnosticul de paralizie cerebrală infantilă, pareză spastică, atrofie de nerv optic.

Timp de 7 ani s-au chinuit părinţii să găsească o soluţie pentru ca Maria să fie aşa cum era înainte de operaţie, un copil vioi şi fericit. În urmă cu un an, Fundaţia Mihai Neşu i-a plătit tratamentul la o clinică din Bucureşti iar fetiţa a început să facă progrese extraordinare: după numai 2 luni de recuperare a reuşit să stea în funduleţ.

Din păcate, sponsorizarea a fost doar pentru un an de zile, adică până în luna octombrie a acestui an. Tratamentul Mariei pe lună costă aproximativ 2000 de lei iar salariile părinţilor împreună sunt de 1400 de lei.

Dacă Maria întrerupe acum recuperarea pierde absolut tot ce a câştigat în ultimul an aşa încât familia are nevoie de ajutor pentru a trece de acest obstacol.

CONT LEI: RO21 RZBR 0000 0600 1498 7194

CONT EURO: RO79 RZBR 0000 0600 1498 7217

Deschis la Reiffeisen Bank pe numele Mardare Elena.

Telefon: 0737.890.471 - Elena Mardare (mama Mariei)

 

Orfanele de la Mânăstirea Mărcuş

Maica stareţă Serafima Comşa de la Mânăstirea Mărcuş, judeţul Covasna creşte, prin intermediul Asociaţiei Sfânta Iustina, 11 fetiţe orfane. Copii au fost luaţi în 2003 din instituţiile de plasament când aveau doar câteva luni doar şi acum au între 9 şi 11 ani.

Fetiţele merg la şcoala din sat şi sunt toate premiante. Maica stareţă se descurcă foarte greu deoarece statul român alocă doar puţin peste 1 milion de lei vechi pe lună pentru fiecare copil, iar cheltuielile pentru creşterea lor sunt mult mai mari. Restul banilor sunt obţinuţi exclusiv din sponsorizări sau micile donaţii ale enoriaşilor. Iarna însă, numărul celor care urcă la mânăstire este foarte mic. Dar fetiţele, exact în aceeaşi perioadă a anului au nevoie de căldură, la propriu vorbind.

Costul lemnelor de foc devine, de la an la an, o povară financiară din ce în ce mai mare iar maica stareţă este nevoită mai mereu să se împrumute. Nici nu a început bine aceasta iarnă, iar datoriile măicuţei se apropie deja de 100 de milioane de lei vechi.

CONT LEI: RO53 RNCB 0124 0096 8218 0001

CONT EURO: RO85 RNCB 0124 0096 8218 0007

Deschis la BCR pe numele Asociaţia de binefacere Sfânta Iustina.

Telefon: 0740.095.480 - Maica Stareţă Serafima

Florinel

Florinel Moisa are acum aproape 1 an şi este din Bacău. Cu 3 luni în urmă băiatul a suferit o operaţie în urma căreia i s-a îndepărtat o tumoră de pe creier. Deşi medicii nu îi dădeau prea multe şanse copilul a supravieţuit totuşi intervenţiei chirurgicale. El trebuie să facă însă controale şi analize periodice dar familia nu are cum să suporte costul acestora.

În ultimele 3 luni, de exemplu, Florinel ar fi trebuit să facă un CT (computer tomograf) sau măcar un RMN dar efectuarea acestora ar fi fost peste 10 milioane de lei, bani pe care părinţii nu îi au. Tatăl lucrează cu ziua pe unde apucă, iar singurul venit care intră în casă este salariul mamei (este în concediul pentru îngrijirea copilului) adică 800 de lei. Părinţii sunt disperaţi pentru că nimeni nu îi bagă în seamă atunci când se duc la spital şi se tem că, în lipsa banilor pentru analize, nu îşi vor da seama la timp dacă boala copilului a recidivat.

CONT LEI: RO63 BTRL 0040 1201 B163 25XX

Deschis la Banca Transilvania pe numele Moisă Lavinia Mădălina

Telefon:
0753.966.491 - Moisă Lavinia Mădălina (mama lui Florinel)
0749.346.725 - Georgeta Danila ( bunica lui Florinel)

 
„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Andreea Marin (ediție din 2017) | VIDEO

Între 5 și 11 august, TVR Cultural redifuzează dialogurile Danielei Zeca Buzura cu pictorul Ilie Boca, gimnasta Cătălina Ponor, scriitoarea Ioana ...

Elisabeta Lipă, la „Portret de excelență”: În sportul de înaltă performanță, Comitetul Olimpic Internațional a introdus egalitatea de șanse | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă sâmbătă, 10 august, de la ora 16.00, dialogul dintre Mihaela Olaru, gazda emisiunii „Portret ...

Sculptorul Laurențiu Mogoșanu, la „Biografii necesare”: „Eu Îl mărturisesc pe Hristos şi asta se vede în arta mea” | VIDEO

TVR Cultural i-a invitat pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, în 11 august, de la ora 22.10, dialogul dintre artista vizuală ...

 

#TVRedu