loader
Foto

O altfel de retrospectivă a anului 2021, la “Breaking Fake News”, pe TVR 1

2021 a stat sub semnul crizei sanitare, politice și energetice. În ce fel ştirile false și dezinformarea au avut un impact major în România şi în lume, ați putut afla de la Marian Voicu, la “Breaking Fake News”. Pe 12 ianuarie, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

2021 a stat sub semnul crizei sanitare, politice și energetice. Știrile false și dezinformarea, care au alimentat aceste crize, au contribuit din plin la radicalizarea societății românești. Li s-a adăugat războiul hibrid din est: amenințările Rusiei la adresa Ucrainei și criza migranților de la frontiera Belarusului cu Uniunea Europeană.

Jurnalistul Marian Voicu, realizatorul emisiunii “Breaking Fake News”, ne-a propus retrospectiva anului 2021 în prima ediţie din 2022 a emisiunii dedicate integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării.

(w882)

La retrospectivă s-a vorbit despre ştirile false şi dezinformările cu impact major în România şi în lume: de la protestele anti-Covid şi teoriile conspiraţiei pe tema vaccinului şi a valului 4 al pandemiei, până la haosul informaţional generat de creşterea preţurilor la energie.

S-a discutat şi despre noul tip de război hibrid de la frontiera UE, în care migranţii sunt folosiţi ca arme, despre conspiraţia privind implicarea României într-un război în Ucraina, dezinformarea care a fost transformată de Facebook într-o sursă de câştig financiar sau dezvăluirile lui Gary Kasparov privind „statul-mafie" condus de Vladimir Putin.

Există planurile diabolice de ucidere a copiilor prin vaccinare... Armata ucraineană  îi vânează pe migranții ilegali... soția președintelui francez s-ar fi născut băiat și aselenizarea a fost, de fapt, o minciună – toate acestea şi câte altele... ne sunt prezentate la  Revista presei Fake, cu Horia Grușcă.

Iar la Vocea patriotului raționale, cu Tetelu, ați putut urmări o altfel de retrospectivă a anului trecut, în 10 știri false. Tetelu a adus în discuţie subiecte precum: vaccinul anti-Covid care ne-ar transforma în maimuţe sau ar provoca sterilitate timp de 3 generaţii, virusul ce ar fi fost creat în laboratoarele americane şi pana de curent care va scufunda România în întuneric timp de câteva săptămâni.

(w882)

În fiecare miercuri, de la 23.00, la TVR 1 e ora Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Din 6 octombrie 2022, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu