loader
Foto

Galerie foto

„Nu ne comparăm cu statul român. Am vrea ca el să se compare cu noi!”

Cele două doamne care au creat un adevărat fenomen în România, construind un spital public ultramodern, din bani adunaţi de la companii şi de la cetăţeni, au fost invitatele lui Cătălin Ştefănescu. „Garantat 100%” s-a văzut la TVR 1, pe 8 noiembrie, ora 23.00.

 

Duminică, la Garantat 100%, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, vorbesc despre esenţa sistemului de sănătate din România, despre starea alarmantă şi gravă în care ne aflăm, dar şi despre soluţiile de a ieşi din această situație.

(w882)

Invitatele lui Cătălin Ştefănescu nu se feresc să afirme că „suntem aici din cauza noastră exclusiv, oricât am da vina pe politicieni şi pe alţii, pentru că tolerăm şi acceptăm să fim trataţi aşa”. Totodată, cele două fondatoare ale Asociației Dăruiește Viață vorbesc pe larg despre lupta cu absența transparenței din instituțiile publice, despre birocrația excesivă și ostilitatea față de schimbare, despre toate strategiile răuvoitoare care descurajează cetățenii să acționeze, să-și manifeste dorințele, să ceară socoteală pentru felul în care se folosesc taxele și impozitele pe care le plătesc.

(w882)

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu abordează fără ocolișuri şi subiecte precum lipsa de transparență a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la fel cum vorbesc deschis despre sume imense care dispar, despre lipsa de răspunsuri clare, ani la rând, în legătură cu locurile în care ajung acești bani proveniți de la contribuabilii români.

(w882)

„Toate aceste lucruri sunt subiecte fundamentale de cultură, pentru că exercitarea calității de cetățean este o problemă esențială de cultură”, punctează Cătălin Ştefănescu.

(w882)

Duminică seara, la Garantat 100%, de la TVR 1, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu invită în mod oficial autoritățile din România să învețe din exemplul pe care îl dă Asociația Dăruiește Viață, construind un spital public, contribuind la o sumedenie de alte programe de ajutorare și modernizare a unor spitale publice, din bani adunați de la cetățenii români, bani ale căror destinații sunt limpezi și verificabile de către oricine.

Medicul cardiolog Claudiu Stoicescu, artistul vizual Dan Perjovschi, antropologul Frans De Waal, dansatorul şi coregraful Gigi Căciuleanu au fost invitaţii actualului sezon Garantat 100%. Duminică, 8 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1, Cătălin Ştefănescu ne provoacă la o nouă ediţie Garantat 100%, de data aceasta în compania a două doamne care ne demonstrează zi de zi că „şi în Ţara lui Nu Se Poate, acum Se Poate!”.

 
Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: luni, 17 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00, aţi putut revedea o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Cireşarii” dau semnalul vacanței: Cavalerii florii de cireș vin dimineața la TVR3

La TVR3 de luni, 24 iunie, până vineri, 5 iulie, puteți pleca în drumeții de la ora 10.00, de luni până vineri, împreună cu protagoniștii ...

 

#TVRedu