loader
Foto

Noutăţile Strategiei de Apărare a ţării, în dezbatere la „Foc încrucişat”

În ultima ediţie din acest sezon, Alina Stancu a discutat cu jurnalistul Cornel Nistorescu, deputatul UNPR Eugen Nicolcea şi politologul Andrei Ţăranu despre Strategia de Apărare a Ţării şi posibilitatea formării unei noi majorităţi parlamentare.

 

Concediul medical al premierului Victor Ponta, interimatul lui Gabriel Oprea  şi posibila numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE sunt câteva din elementele care ar putea duce la o schimbare pe scena politică românească.

Eugen Nicolcea, deputat UNPR, spune că în acest moment nu există nicio o criză politică, iar „actualul guvern merge foarte bine”. Referitor la posibila aliere cu partidele din opoziţie, Nicolcea spune că „istoria de 5 ani a UNPR ne arată că acest partid şi-a ţinut întotdeauna cuvântul (...)Am putea intra într-o nouă etapă de colaborare cu PSD, însă ceea ce trebuie să facem este să citim cu atenţie protocolul de colaborare”. „Sprijinul UNPR este ferm pentru actualul premier Victor Ponta şi nu lasă loc la interpretare”, a continuat Nicolcea.

Deşi nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu nu ma fi susţinută de membrii PSD, Nicolcea spune că partidul său va sprijini nominalizarea, amintind că „guvernul nu are atribuţii în numirea şefului SIE”. „Imaginea cu care Mihai Răzvan Ungureanu a părăsit funcţia de premier nu este una bună, însă UNPR sprijină instituţia SIE şi nominalizarea preşedintelui, ca strategie de apărare a ţării” , a adăugat Nicolcea.

Politologul Andrei Ţăranu aminteşte că „domnul Oprea a făcut două declaraţii: că se va retrage de la guvernare dacă se întâmplă ceva cu codurile şi că UNPR îl va susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu. (....)Potenţialul de şantaj determină majorităţi fluide. Ele sunt cuiele care sprijină un guvern”.

Despre viitorul premierului Ponta, Ţăranu crede că el va lupta până la capăt pentru a-şi păstra funcţia. „PSD sau o parte din PSD va vrea să rămână la guvernare”, adaugă el.

 
100 de ani în 10 ecranizări străine: de la cărți la filme de succes

Un manuscris respins de 12 edituri, dar și piese de teatru recompensate cu Premiul Pulitzer au devenit repere cinematografice și succese ...

Gustul victoriei (III): Șofranul, vanilia și aromele vieții

Care sunt cele mai scumpe mirodenii, la ce sunt folosite și de unde le obținem? Cum acționează condimentele asupra alimentelor și de ce se ...

 ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

ParenTin’, proiectul pentru adolescenți | VIDEO

publicat: sâmbătă, 09 noiembrie 2024

În data de 14 decembrie, Cluj-Napoca va găzdui o inițiativă inovatoare, lansată de neuropsihiatrul Cristian Andrei, intitulată "ParenTin'".

 

#TVRedu