loader
Foto

Music (R)evolution: Valentina Băințan, în dialog cu Cătălin Ștefănescu

TVR Cultural redifuzează, între 6 și 10 februarie, dialogurile Valentinei Băințan cu Cătălin Ștefănescu, Alexandru Tomescu și Josu de Solaun, Dan Iliescu, dar și cu Liana Stanciu.

 

Emisiunea „Music (R)evolution” este difuzată de luni până vineri, de la ora 20.25.

Luni, 6 februarie, TVR Cultural a redifuzat dialogul Valentinei Băințan cu Liana Stanciu, om de radio și televiziune, pasionată de istoria muzicii moderne. Stanciu este gazda emisiunii „În direct cu viața”, la TVR2.

La „Music (R)evolution”, cele două au discutat despre influențele clasice din piesele interpretate de Lady Gaga, Nat King Cole și Elvis Presley.

Puteți revedea dialogul pe TVR+.

(w882) Liana Stan

Marți, 7 februarie, TVR Cultural a redifuzat ediția „Music (R)evolution” în care invitatul Valentinei Băințan a fost realizatorul Cătălin Ștefănescu, gazda emisiunii „Garantat 100%”.

Cătălin Ștefănescu și Valentina Băințan au discutat despre Emerson, Lake and Palmer și Serghei Prokofiev, Ella Fitzgerald și Claude Debussy, Duke Ellington și P.I Ceaikovski.

Născut în 29 decembrie 1968 la Râmnicu Vâlcea, Cătălin Ştefănescu a absolvit, în 1995, Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca, lucrarea de licenţă pe care a susţinut-o având ca subiect teatrul antic din Grecia.

„Garantat 100%” este una dintre cele mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România, difuzată de Televiziunea Română.

Dialogul celor doi este disponibil pe TVR+.

(w882) Cătălin

Miercuri, 8 februarie, TVR Cultural a redifuzat dialogul Valentinei Băințan cu violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Josu de Solaun, doi muzicieni care au reușit să aducă numele lui George Enescu pe buzele melomanilor din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

La „Music (R)evolution, cei trei au discutat despre Perry Como și Frederic Chopin, Ton Bennett și Alexandr Borodin, Phil Collins și Muzio Clementi.

Alexandru Tomescu provine dintr-o familie de muzicieni, mama sa, Mihaela Tomescu, profesoară de vioară la Liceul de Muzică „George Enescu” din Capitală, călăuzindu-i primii pași în muzică. De la șase ani, cântă acompaniat de tatăl său, pianistul Adrian Tomescu, la numeroase concursuri și festivaluri.

A absolvit Conservatorul din București, în 1999, studiind cu Ștefan Gheorghiu, cel mai important pedagog român în școala de vioară a momentului. Este câștigător a numeroase concursuri prestigioase și a fost distins cu ordinul Stella d’Italia în grad de cavaler de către președintele Italiei.

Pianistul Josu de Solaun, câștigător al Concursului Internațional „George Enescu” în 2014, a urcat pe cele mai importante scene din lume și a înregistrat pentru NAXOS Grand Piano lucrările complete pentru pian ale lui George Enescu şi „Les Noces” de Stravinski.

Dialogul muzicienilor cu Valentina Băințan este disponibil pe TVR+.

(w882) Alexandru

Joi, 9 februarie, TVR Cultural a redifuzat dialogul Valentinei Băințan cu liderul formației Timpuri Noi, Dan Iliescu.

Timpuri Noi, fondată în 1983, a fost o trupă underground până în 1991, versurile pieselor sale fiind considerate subversive de regimul comunist. În anii ‘90, formația a deschis recitalurile unor trupe importante, precum Ian Gillan și Uriah Heep (1992), Asia și Scorpions (1993), Saxon, Paradise Lost și Jethro Tull (1994), Iron Maiden și Kreator (1995).

Dan Iliescu a analizat, împreună cu Valentina Băințan, rădăcinile pieselor „ It’s a hard life” (Queen) și „Because” (The Beatles).

Dialogul celor doi este disponibil pe TVR+.

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu