loader
Foto

„Music (R)evolution”: Virgil Ianțu, în dialog cu Valentina Băințan. Edițiile primei săptămâni din februarie

În săptămâna 30 ianuarie - 3 februarie, telespectatorii TVR Cultural pot revedea dialogurile Valentinei Băințan cu Berti Barbera, Virgil Ianțu, Oana Sîrbu și Manuela Hărăbor, dar și cu Mike Godoroja. „Music (R)evolution” este difuzată de luni până vineri, de la 20.25.

 

Luni, 30 ianuarie, de la 20.25, TVR Cultural a redifuzat dialogul Valentinei Băințan cu actrița Oana Sîrbu, despre asocierile inedite dintre Elvis Presley și Ernesto de Curtis, Lara Fabian și Tomaso Albinoni, Bobby McFerrin și Johann Sebastian Bach.

Oana Sîrbu a debutat ca interpretă de muzică ușoară. În 1985, a câștigat trofeul „Steaua fără nume”, iar un an mai târziu, „Premiul Tinereții”, la Festivalul de la Mamaia.

În 1986, a debutat ca actriță, interpretând-o pe Dana, în filmul „Liceenii”, producție care s-a bucurat de o mare popularitate. Ani la rând, fetele de liceu s-au tuns precum personajul pe care l-a interpretat în „Liceenii”, imaginea Oanei Sîrbu fiind indisolubil legată de acest rol.

Puteți urmări dialogul pe TVR+.

(w882) Oana Sîrb

Marți, 31 ianuarie, de la 20.25, TVR Cultural a difuzat dialogul dintre Valentina Băințan și muzicianul Mike Godoroja, cunoscut și pentru munca sa ca realizator de emisiuni de radio și televiziune, cu profilul blues, jazz sau rock, fondator al Mike Godoroja&Blue Spirit.

Cei doi au discutat despre cât este de important ca un copil să studieze un instrument, dar și despre alăturările dintre Sting - „All this time” și opera „Baroque Air” a compozitorului Jeremiah Clarke, Emerson, Lake and Palmer - Hoe-down Rodeo și „Hoe-down” din baletul „Rodeo”, Nana Moskouri - „Plaisir d'amour” și „Plaisir d'amour” a lui Jean-Paul-Égide Martini.

Puteți urmări dialogul pe TVR+.

(w882) Mike Godor

Miercuri, 1 ianuarie, telespectatorii TVR Cultural au revăzut-o pe actrița Manuela Hărăbor, invitata Valentinei Băințan la „Music (R)evolution”. Tema dialogului: „Rapsodia I” a lui George Enescu.

Manuela Hărăbor a devenit cunoscută în România cu rolul Siminei, din ecranizarea „Pădurencei” lui Ioan Slavici, în 1987. A jucat pentru prima oară într-un film când avea patru ani - „Veronica”, în regia Elisabetei Bostan. A studiat actoria cu Mircea Albulescu, la Academia de Teatru și Film București. A plecat la New York în 1995, unde a locuit până în 2001.

Puteți urmări dialogul pe TVR+.

(w882) Manuela HÄ

Joi, 2 februarie, TVR Cultural a redifuzat dialogul Valentinei Băințan cu Berti Barbera, actor, cântăreț, compozitor și realizator de emisiuni pe teme muzicale.

Cei doi au discutat despre alăturările: Duke Ellington/ Edvard Grieg - Suita Peer Gynt, Ray Manzarek/ Carl Orff - „Fortune plango venera” (Carmina Burana), Procol Harum - A Whiter Shade of Pale și J.S. Bach - Aria din Suita a III-a BWV 1068.

Berti Barbera a fost solist în Voltaj 88, a participat ca invitat la înregistrări și spectacole ale unor nume ca Timpuri Noi, Taxi, Cargo, Proconsul, Phoenix, Talisman, Ilie Stepan, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Decebal Bădilă, Quo Vadis.

Puteți urmări dialogul pe TVR+.

(w882) Berti Barb

Vineri, 3 februarie, telespectatorii TVR Cultural pot urmări discuția Valentinei Băințan cu Virgil Ianțu, realizatorul emisiunii de cultură generală „Câștigă România”. Asocierile muzicale discutate sunt: Maroon 5 și Johann Pachelbel, Nino Rota și Lana Del Rey, Enigma și Carl Orff.

Virgil Ianțu a debutat în televiziune în anul 2000, cu „Vrei să fii miliardar?”, la Prima Tv. Este cunoscut și pentru „Megastar”, „Copiii spun lucruri trăsnite”, „Te crezi mai deștept?”, „Big Brother”, „Mobilul”.

Înainte de a păși în lumea fascinantă a televiziunii, Virgil Ianțu s-a dedicat muzicii. El a studiat vioara în copilărie, la Timișoara, iar, în 1995, a absolvit secția Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, în cadrul Academiei Naționale de Muzică din București. A colaborat cu Corul Național de Cameră Madrigal, alături de care a întreprins turnee memorabile în întreaga lume.

(w882) Virgil Ian

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

„Intrare liberă”. Mircea Cărtărescu, despre premiul primit la Dublin: E minunat pentru mica noastră lume literară | VIDEO

Care este importanța premiului literar câştigat recent de scriitorul Mircea Cărtărescu la Dublin? Ce perspective deschide primirea „Dublin ...

 

#TVRedu