loader
Foto

Music (R)evolution: Valentina Băințan, în dialog cu Mircea Neacșa, amfitrionul „Pastilei de artă”, la TVR Cultural

Telespectatorii TVR Cultural sunt invitați să revadă dialogurile Valentinei Băințan cu managerul Corului Madrigal, cu oamenii de televiziune Mircea Neacșa și Liana Stanciu, dar și cu artiștii Zoli Toth și Young Beats, The Mono Jacks și Dan Iliescu, în săptămâna 9-13 ianuarie.

 

Emisiunea „Music (R)evolution” este difuzată de luni până vineri, la 13.25.

Luni, 9 ianuarie, de la ora 13.25, TVR Cultural a redifuzat dialogul Valentinei Băințan cu Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal.

Corul Național de Cameră „Madrigal”, ansamblu fondat în 1963, de către maestrul Marin Constantin, a susținut concerte pe multe scene muzicale ale lumii, devenind una din cele mai cunoscute formații corale românești pe plan mondial, reușind să străbată anii distorsionați ai comunismului. Dirijorul actual al ansamblului este Anna Ungureanu, muzician cu experiență de un deceniu alături de maestrul Marin Constantin.

Puteți urmări dialogul pe TVR+.

(w882) Valentina

Luni seară, de la 20.25 și marți, 10 ianuarie, de la ora 13.25, telespectatorii pot vedea discuția dintre Valentina Băințan și omul de televiziune Mircea Neacșa, în prezent amfitrionul emisiunii „Pastila de artă - Tezaur medieval”. Mircea Neacșa a pășit în Televiziunea Română, în ianuarie 1992, la nici 26 de ani. A lucrat alături de regretata Mărioara Murărescu, iar din 2008 a fost narator al Teleenciclopediei.

Deep Purple și P.I Ceaikovski, Emerson, Lake and Palmer și Aaron Copland, Transsiberian Orchestra și Ludwig van Beethoven sunt muzicienii și compozitorii deveniți subiectul acestei ediții a emisiunii Music (R)evolution.

Dialogul dintre Valentina Băințan și Mircea Neacșa este disponibil pe TVR+ aici.

(w882) Mircea Nea

Marți seară, de la 20.25, și miercuri, 11 ianuarie, de la 13.25, telespectatorii au putut urmări din nou dialogul dintre Valentina Băințan, Zoli Toth și Young Beats, iar de la 20.25 dialogul cu Liana Stanciu, om de radio și televiziune, pasionată de istoria muzicii moderne.

Valentina Băințan și Liana Stanciu analizează piese interpretate de Lady Gaga, Nat King Cole și Elvis Presley și influențele lor clasice.

Dialogul Valentinei Băințan cu Zoli Toth și Young Beats este disponibil aici pe TVR+.

Puteți urmări discuția Valentinei Băințan cu Liana Stanciu pe TVR+.

(w882) Liana Stan

Joi, 12 ianuarie, de la 20.25, telespectatorii pot revedea dialogul Valentinei Băințan cu Andrei Zamfir și Doru Trăscău, adică The Mono Jacks, una dintre cele mai iubite formații de rock alternativ din România.

Cei doi muzicieni au discutat cu Valentina Băințan despre rădăcinile rock-ului în muzica clasică și analizează piesele „In this life” (Madonna), „Russians” (Sting) și „Bourée” (Jethro Tull) care își au inspirația în opera clasice.

Puteți urmări dialogul pe TVR+.

(w882) The Mono J

Vineri, de la 20.25, TVR Cultural redifuzează discuția Valentinei Băințan cu Dan Iliescu, liderul liderul formației Timpuri Noi, fondată în 1983.  Dan Iliescu analizează, împreună cu Valentina Băințan, rădăcinile pieselor „ It’s a hard life” (Queen) și „Because” (The Beatles).

(w882) Dan Iliesc

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu