loader
Foto

Meta-limbajul dezinformării ruse, explicat la “Breaking Fake News”

Ucraina rămâne în epicentrul războiului informațional. Marin Gherman, corespondent „Veridica” la Cernăuți, și, prin telefon, Andrei Captarenco, jurnalist aflat în Ucraina, au fost invitaţii cu care Marian Voicu a stat de vorbă pe 9 martie, ora 22.00, la TVR1.

 

Şi războiul informațional dus de Rusia împotriva Ucrainei continuă. Serviciile de informații ruse, presa pro-Kremlin, trolii, boții, „idioții utili” sunt în prima linie.

În noua ediţie “Breaking Fake News”, transmisă în direct de TVR 1 miercuri, 9 martie, de la 22.00, interviul săptămânii are ca temă principală Ucraina, aflată în epicentrul războiului informaţional. Marian Voicu a stat de vorbă în studio cu Marin Gherman, corespondent Veridica la Cernăuți, iar prin telefon, cu informaţii de la faţa locului, Andrei Captarenco, jurnalist aflat în Ucraina.

(w882)

O analiză a minciunilor Kremlinului privind „operațiunea militară specială”, o descifrare a meta-limbajului dezinformării ne-a propus Tatiana Ţarfulea la „Conspirația săptămânii”.

Iar un nou inventar al știrilor false, dezinformărilor și propagandei ruse din ultima săptămână ne-a făcut Horia Gruşcă la „Revista presei fake”.

În fiecare miercuri, la TVR 1 urmărim „Breaking Fake News”, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Emisiunea este realizată şi prezentată de Marian Voicu.

 

 
Răsvan Popescu, membru CNA și scriitor, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2023) | VIDEO

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă dialogurile Danielei Zeca Buzura cu Ion Vianu - medic psihiatru și scriitor, Răsvan Popescu - ...

Conferința „În rând cu lumea”, cu Andrei Pleșu și Valentina Sandu-Dediu, la Opera Națională București | VIDEO

Marți, 16 aprilie, TVR Cultural a transmis, în direct de la Opera Națională București, dialogul dintre scriitorul Andrei Pleșu, Valentina ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.

 

#TVRedu