loader
Foto

Galerie foto

Marţi, la CULT@rt: despre cărţi, muzică, poezie

Cu Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România şi cu muzicologul Mioara Bâscă - cei doi invitaţi ai ediţiei, difuzate de la ora 22.00, la TVR 3.

 

Marţi, 4 decembrie, la CULT@rt vorbim despre 100 de ani de fluctuaţii ale pieţei de carte din România, la momentul Centenarului. Citim mai mult, mai bine sau mai prost? Ştie răspunsurile Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România.

(oar_w460)

Şi tot marţi, Marius Constantinescu discută cu muzicologul Mioara Bâscă despre recent încheiatul Festival Internaţional Meridian - şi el dedicat tot Centenarului Marii Uniri. Evenimentul, organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, a adus în faţa publicului, sub genericul CONFLUENŢE, creaţii de muzică noua şi jazz în primă audiţie, îngemănate cu prezenţa altor arte: poezie, dans, arhitectură, design interior, video, film, teatru de păpuşi.

(oar_w460)

Petronela Moraru de la TVR Târgu Mureş ne aduce detalii de la Simpozionul aniversar Revista Vatra-un destin centenar  - eveniment care s-a desfăşurat ca parte a proiectului derulat de Uniunea Scriitorilor din România, sub titlul “Reviste centenare “ iar Vasile Hotea-Fernezan de la TVR Cluj ne aduce un interviu în exclusivitate cu scriitorul Mircea Cărtărescu  - realizat imediat după ceremonia prin care scriitorului i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Babes Bolyai din Cluj Napoca, pentru operă literară şi ştiinţifică.

Oana Lazăr, de la TVR Iaşi ne prezintă un portret al Anei Blandiana, prezentă în manualele şcolare, deopotrivă în cel de literatură şi în cel de istorie – un simbolul de rezistenţă şi de demnitate pentru ambele repere ale parcursului contemporan, înainte şi după 1989.

Iar dacă luni am descoperit câteva locaţii pitoreşti din Bulgaria - marţi, Alexandra Tiniche ne invită la o scurtă călătorie de toamnă târzie prin Paris - superba şi celebra capitală a Franţei.

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu