loader
Foto

Marţi, la CULT@rt: despre cărţi, muzică, poezie

Cu Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România şi cu muzicologul Mioara Bâscă - cei doi invitaţi ai ediţiei, difuzate de la ora 22.00, la TVR 3.

 

Marţi, 4 decembrie, la CULT@rt vorbim despre 100 de ani de fluctuaţii ale pieţei de carte din România, la momentul Centenarului. Citim mai mult, mai bine sau mai prost? Ştie răspunsurile Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România.

(oar_w460)

Şi tot marţi, Marius Constantinescu discută cu muzicologul Mioara Bâscă despre recent încheiatul Festival Internaţional Meridian - şi el dedicat tot Centenarului Marii Uniri. Evenimentul, organizat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, a adus în faţa publicului, sub genericul CONFLUENŢE, creaţii de muzică noua şi jazz în primă audiţie, îngemănate cu prezenţa altor arte: poezie, dans, arhitectură, design interior, video, film, teatru de păpuşi.

(oar_w460)

Petronela Moraru de la TVR Târgu Mureş ne aduce detalii de la Simpozionul aniversar Revista Vatra-un destin centenar  - eveniment care s-a desfăşurat ca parte a proiectului derulat de Uniunea Scriitorilor din România, sub titlul “Reviste centenare “ iar Vasile Hotea-Fernezan de la TVR Cluj ne aduce un interviu în exclusivitate cu scriitorul Mircea Cărtărescu  - realizat imediat după ceremonia prin care scriitorului i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Babes Bolyai din Cluj Napoca, pentru operă literară şi ştiinţifică.

Oana Lazăr, de la TVR Iaşi ne prezintă un portret al Anei Blandiana, prezentă în manualele şcolare, deopotrivă în cel de literatură şi în cel de istorie – un simbolul de rezistenţă şi de demnitate pentru ambele repere ale parcursului contemporan, înainte şi după 1989.

Iar dacă luni am descoperit câteva locaţii pitoreşti din Bulgaria - marţi, Alexandra Tiniche ne invită la o scurtă călătorie de toamnă târzie prin Paris - superba şi celebra capitală a Franţei.

 
Buna-creștere și nota de plată: Cultura bacșișului în lume

Răsplata în bani pentru un serviciu primit poate fi obligatorie pentru unii, dar jignitoare pentru alții. Fiecare cu tradițiile lui, nimic de ...

Comedia - de la teorie la practică (II). Am înțeles poanta ? | VIDEO

Râdem noi, râdem, dar de unde vine râsul nostru? Oamenii s-au întrebat și au cercetat tema comicului, acest subiect complex și profund uman. ...

Comedia - de la teorie la practică (I) De ce râdem? | VIDEO

De ce râde omul? Cum devin amuzante un cuvânt, o expresie ori o situație? Mecanism de apărare, explozie de detensionare, surpriză, absurd - ...

 

#TVRedu