loader
Foto

Marian Voicu ne invită la Festivalul „Cronograf” de la Chişinău

Joi dimineaţă, „Românii de lângă noi” s-a transmis în direct de la Chişinău, unde are loc unicul festival internaţional de film documentar din Republica Moldova. Emisiunea din 26 mai a fost difuzată de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+ .

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pe 26 mai, la Românii de lângă noi, Marian Voicu ne aşteaptă la Chişinău, unde are loc Festivalul „Cronograf”, unicul festival internaţional de film documentar din Republica Moldova. Programul difuzat în direct în fiecare joi dimineaţă, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Festivalul este organizat anual la Chişinău, începând cu anul 2001. Evenimentul a apărut la iniţiativa unui grup de tineri cineaşti moldoveni, organizaţi în cadrul OWH Studio, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume. „Cronograf” se bucură astăzi de popularitate şi o bună reputaţie internaţională, cu precădere în Europa de Sud-Est, unde se înscrie printre cele mai importante evenimente cinematografice. „Cronograf” este şi o oportunitate de a ieşi din anonimat pentru cineaştii români din Moldova, un loc în care se întâlnesc Estul (în special, spaţiul ex-sovietic) cu Vestul (Europa Occidentală), precum şi o cale de acces către noutăţile genului pe plan mondial.

La sectiunea cadRO, autori români, dar şi străini sunt invitaţi să participle cu documentare despre români şi comunităţile româneşti de pe tot globul. Secţiunea cadRO oferă, astfel, o imagine de ansamblu a vieţii românilor, oriunde s-ar afla.

Cei pasionaţi de arta cinematografică vor afla, cu siguranţă, toate informaţiile despre desfăşurarea Festivalului „Cronograf”, cu atât mai mult cu cât alături de Marian Voicu, în studioul de la TVR Chişinău se vor afla Leontina Vatamanu şi Virgiliu Mărgineanu, producători şi organizatori ai evenimentului, precum şi Vlad Bolocan, antreprenor din Republica Moldova.

***

Marian Voicu şi invitaţii săi la emisiunea de joi ne vorbesc despre Românii de lângă noi. Românii care trăiesc în afara graniţelor ţării fac subiectul acestui program, în care sunt abordate teme sociale, de integrare în comunitatea din care fac parte, legate de discriminare şi abuzuri sau păstrarea tradiţiilor. Emisiunile reunite sub genericul „Tot ce contează” pot fi urmărite de luni până vineri, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Jurnalist Melania Trifu

Producător Cristina Ţilică

 
„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

Istoricul Lucian Boia, la „Mic dejun cu un campion”: Românii trebuie să știe cine sunt (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...

Valentina Băințan, în dialog cu soprana Chen Reiss, „o voce perfectă Strauss”, la „Podcasturile TVR#Enescu” în 25 mai, la TVR Cultural

La „Podcasturile TVR#Enescu”, de sâmbătă, 25 mai, Valentina Băințan o are ca invitată pe soprana Chen Reiss, „o voce de o luminozitate și de o ...

 

#TVRedu