loader
Foto

Galerie foto

Mark Galeotti, la „Dincolo de alb şi negru”. În dialog cu Cătălin Ştefănescu

„A crezut că invadarea Ucrainei va fi momentul de apogeu istoric al epocii lui ca președinte” – profesorul și istoricul Mark Galeotti ne-a vorbit despre Putin și războiul pe care acesta îl duce în Ucraina. Luni, 6 iunie, ora 19.00, la TVR 1. | VIDEO

 

„Când primul tanc a trecut granița cu Ucraina, Putin a început să piardă. Şi cred că asta îi va defini locul în istorie. A crezut că asta îl va aduce în manualele de istorie. Şi îl va aduce, dar nu aşa cum credea el”  - afirmația îi apaține lui Mark Galeotti, încă o personalitate care știe ce spune, un om echilibrat și foarte bun cunoscător al domeniului în care activează: profesorul și istoricul Mark Galeotti a fost invitatul lui Cătălin Ștefănescu la „Dincolo de alb și negru”. Luni, 6 iunie, ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

Mark Galeotti este profesor onorific la University College London și director general la Mayak Intelligence, o firmă de consultanță și cercetare specializată în relațiile cu Rusia. Este bursier al Institutului de Relații Internaționale de la Praga și al Royal United Services Institute de la Londra. A predat istorie la Robinson College, Cambridge și are un doctorat în științe politice la London Scholl of Economics. A consiliat mai multe instituții, printre care Comitetul pentru Afaceri Externe al Camerei Comunelor (Marea Britanie), Adunarea Parlamentară a NATO, Interpolul și Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa.

(w882)

De ce a pornit Putin acest război? Mark Galeotti consideră că Putin a invadat Ucraina deoarece a înţeles greşit natura acestei ţări: „... A scris articole despre asta, a încercat să arate că Ucraina nu e o ţară adevărată, iar ucrainenii nu sunt un popor adevărat. Cred că el e sincer convins de asta. Şi că a crezut că invadarea Ucrainei va fi momentul de apogeu istoric al epocii lui ca preşedinte.”

(w882)

De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR 1, invitații lui Cătălin Ștefănescu ne provoacă la actul gândirii. „Ei nu spun cum să gândim, nici ce fel de gânduri să avem, ci ne învaţă că trebuie să gândim cu minţile noastre, să le punem la lucru. Pentru că e o perioadă când a gândi cu propria minte e un act extrem de necesar şi salvator. Este, de altfel, una dintre misiunile principale ale postului public, să ajute la actul de a gândi cu propria noastră minte”, punctează moderatorul. La „Dincolo de alb şi negru” nu se discută lucrurile la extreme, numai în alb sau negru, „nici nu ne plasăm de o parte sau de alta a unei baricade, nici nu încercăm să ne plasăm la mijloc să împăcăm pe toată lumea, ci încercăm să prindem în braţe tot arcul de gândire şi să le oferim oamenilor momente în care să fie mai calmi, mai liniştiţi şi mai obişnuiţi cu gândul că pot avea şi propriile lor idei, nu neapărat ce li se spune din stânga sau din dreapta”. (Cătălin Ştefănescu)

 
Kilograme multe, educație puțină | VIDEO

Kilograme multe, educație puțină | VIDEO

publicat: miercuri, 04 decembrie 2024

Activitatea fizică este esențială pentru menținerea unei stări de bine generale și pentru prevenirea afecțiunilor de sănătate.

Educația în România: O prioritate ignorată | VIDEO

Educația în România: O prioritate ignorată | VIDEO

publicat: miercuri, 04 decembrie 2024

În ultimii ani, educația s-a dovedit a fi un subiect de controversă în România, iar statisticile naționale și europene susțin această observație.

Scriitorul Goran Mrakić și antreprenorul Gheorghe Chevereșan invitați la

Asociația Banatica se află în centrul discuțiilor actuale despre promovarea sportului și educației în comunitate, având ca invitați de marcă pe ...

 

#TVRedu