loader
Foto

Magia machiajului de scenă, cu face-designerul Minela Popa, la „Nocturne”, pe TVR 1

„Profesia a însemnat, de multe ori, să nu știu dacă au copiii de mâncare”, mărturiseşte invitata Marinei Constantinescu. Deşi pasionată de matematică şi absolventă de limbi străine, a ales teatrul. Pe 28 mai, la „Nocturne”, s-a difuzat o discuţie despre devotamentul oamenilor care nu ies la aplauze.

 

E o valoare unică în teatrul românesc. Duminică, 28 mai,  la TVR 1, Minela Popa a fost invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”.

Ce ar putea ghida o persoană pasionată de matematică, dar care a ales să studieze la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine și apoi către teatru? Ea însăși a găsit deseori legătura între pasiune și profesie, aceea de specialist în machiaj de scenă. Sau, mai modern spus, face designer.

(w882)

Născută la Dăbuleni, cu studii la Craiova, Minela Popa a avut „șansa” de a se stabili în București, un vis pentru cei mai mulți profesioniști din provincie, nu și pentru ea. Tatăl său i-a găsit un post vacant de machior-peruchier în capitala Olteniei și așa a început cariera serioasă, solidă și recunoscută de către toți maeștrii teatrului.

Cu Silviu Purcărete, de exemplu, a lucrat la peste 12 spectacole. Olteancă adevărată, volubilă,  efervescentă, Minela Popa cu greu și cu mari emoții ne vorbește despre ce a însemnat întâlnirea cu Purcărete. Construirea unui personaj, alături de actor și regizor, implică dăruire totală – „profesia a însemnat, de multe ori, să nu știu dacă au copiii de mâncare”.

Machiajul de scenă este magie, sunt vitale discuții cu actorul, abordări din diferite unghiuri, înseamnă apariția unei alte ființe - personajul. Iar ultimul cuvânt îl are întotdeauna regizorul. Cel care găsește în mâna, în talentul și în imaginația invitatei un alt fel de „părinte” al eroului de pe scenă.

Și în prezent, printre picături, între aranjarea unei peruci, studierea personajelor sau machiajul actorilor, Minela Popa rezolvă probleme de matematică în cabina ei.

(w882)

Despre șansă, succes, dar și despre devotamentul oamenilor care nu ies la aplauze, cu Marina Constantinescu și Minela Popa, la „Nocturne”. Duminică, la miezul nopţii, pe TVR 1.

 

 
„Am trăit în imperiul minciunii.” Poetul Şerban Foarţă încheie seria premierelor „Garantat 100%” din acest sezon | VIDEO

O discuţie despre Arghezi, despre părinţi şi viaţa sub guvernarea comunistă. Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă, ca de obicei, duminică, de la ora ...

„Ora Regelui”, cu o incursiune în istoria și în prezentul Armatei, muzicii și evenimentelor regale

Noua ediţie „Ora Regelui”, bogată în evenimente interesante şi pline de culoare, se vede la TVR 1 sâmbătă, 22 iunie, de la ora 14.30.

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

Comunicarea în societatea modernă | VIDEO

publicat: luni, 17 iunie 2024

Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 9.00, la TVR3 avem posibilitatea să ascultăm un dialog despre rolul și eficiența comunicării în lumea de astăzi, ...

 

#TVRedu