loader
Foto

Galerie foto

„Madrigal la Art Safari”, pentru iubitorii de muzică, de luni până vineri, la TVR Cultural | VIDEO

Din 13 noiembrie, TVR Cultural transmite o nouă serie dedicată culturii și cântului coral: „Madrigal 60 - Art Safari”. Producția este difuzată de luni până vineri, de la ora 18.45.

 

Amfitrionii acestei serii sunt Valentina Băințan, producătoare TV, și Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.

„Madrigal la Art Safari” intră în casele telespectatorilor TVR Cultural prin intermediul unei serii de 15 episoade, a câte 15 minute fiecare, un concept realizat chiar în expoziția Art Safari. Cele 15 episoade vor relata cele mai frumoase si surprinzătoare povești din istoria Corului Madrigal, fiind însoțite de imagini rare din arhiva TVR, dar și din arhiva actuală a Corului Madrigal.

La Art Safari, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” propune publicului o expoziție inedită: „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă” (curator: Emil Pantelimon, scenografie: Vladimir Turturică), care vorbește despre istoria Corului Madrigal.

Iubitorii de muzică se pot bucura de expoziția care are în centru istoria Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” până în ianaurie 2024.

Aceasta cuprinde 16 spații vibrante, 60 de costume, 70 de discuri, informații inedite și experiențe muzicale interactive și senzoriale, o istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică și societate, sunet, culoare și miros, toate acestea, prin experiența celor 60 de ani de Madrigal.

Conceptul seriei este semnat de Emil Pantelimon și Valentina Băințan.

Echipa video: Andrei Țoneș, David Diaconescu, Zsolti Portik

Coordonare proiect: Marius Portik

Producător: Valentina Băințan.

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu