loader
Foto

Galerie foto

„Madrigal la Art Safari”: Marți, despre spectacolul „Madrigal 60”, în memoria drijorului Marin Constantin

În 21 noiembrie, de la ora 18.45, telespectatorii TVR Cultural au aflat detalii din culisele spectacolului „Madrigal 60”, demarat când corul a împlinit 60 de ani de existență, și au ascultat mărturiile a trei dirijori care au fost membri în Corul „Madrigal”: Veronica Bojescu, Voicu Popescu și Dan Mihai Goia.

 

Acum șase ani, pentru a-l sărbători pe legendarul fondator al Corului Madrigal, Marin Constantin, dirijor de geniu și mentor pentru sute de artiști români, Corul „Madrigal” a decretat ziua acestuia de naștere ca fiind sărbătoarea corului: Ziua Madrigalului.

Anul acesta, care a marcat cel de-al 60-lea an de activitate de referință neîntreruptă, Ziua Madrigalului a fost serbată cu o premieră: Spectacolul „Madrigal 60” – un repertoriu exclusiv de madrigale și motete, în 60 de minute, într-un decor nou, dar și în costume regândite de excepționala scenografă Iulia Gherghescu.

Spectacolul plin de emoții și surprize a fost completat de vocile copiilor din Programul Național Cantus Mundi, de revenirea pe scenă a trei generații de dirijori și coriști Madrigal, dar și de decernarea Premiilor de Excelență «Marin Constantin»”, a explicat Valentina Băințan, care găzduiește, alături de Emil Pantelimon, managerul Corului „Madrigal”, seria „Madrigal la Art Safari”.

Totodată, telespectatorii au urmărit mărturiile a trei dirijori care au fost membri în „Madrigal”: Veronica Bojescu (fost dirijor secund al Corului „Madrigal”), Voicu Popescu (fost dirijor al Corului de Copii Radio) si Dan Mihai Goia (fost dirijor al Corului Academic Radio).

CITIȚI ȘI: „MADRIGAL LA ART SAFARI”, PENTRU IUBITORII DE MUZICĂ, DE LUNI PÂNĂ VINERI, LA TVR CULTURAL | VIDEO

Seria „Madrigal la Art Safari”, formată din 15 episoade despre istoria Corului „Madrigal - Marin Constantin”, este difuzată la TVR Cultural din 13 noiembrie.

Producător: Valentina Băințan

 
„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", veți fi martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe a Familiei ...

„Podcasturile TVR#Enescu”: Valentina Băințan, în dialog cu Cynthia Millar, una dintre marile interprete la Undele Martenot, în 15 iunie

În ultima ediție a acestui sezon din „Podcasturile TVR#Enescu”, invitata Valentinei Băințan este Cynthia Millar, una dintre puținele interprete ...

Graficiana Anca Boeriu, la „Pastila de artă”: Este o expunere a propriilor mele fragilități în lucrările pe care le fac

Între 10 și 16 iunie, la „Pastila de artă”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor să îi descopere sau să afle mai ...

 

#TVRedu