loader
Foto

Galerie foto

„Madrigal la Art Safari”: Marți, despre spectacolul „Madrigal 60”, în memoria drijorului Marin Constantin

În 21 noiembrie, de la ora 18.45, telespectatorii TVR Cultural au aflat detalii din culisele spectacolului „Madrigal 60”, demarat când corul a împlinit 60 de ani de existență, și au ascultat mărturiile a trei dirijori care au fost membri în Corul „Madrigal”: Veronica Bojescu, Voicu Popescu și Dan Mihai Goia.

 

Acum șase ani, pentru a-l sărbători pe legendarul fondator al Corului Madrigal, Marin Constantin, dirijor de geniu și mentor pentru sute de artiști români, Corul „Madrigal” a decretat ziua acestuia de naștere ca fiind sărbătoarea corului: Ziua Madrigalului.

Anul acesta, care a marcat cel de-al 60-lea an de activitate de referință neîntreruptă, Ziua Madrigalului a fost serbată cu o premieră: Spectacolul „Madrigal 60” – un repertoriu exclusiv de madrigale și motete, în 60 de minute, într-un decor nou, dar și în costume regândite de excepționala scenografă Iulia Gherghescu.

Spectacolul plin de emoții și surprize a fost completat de vocile copiilor din Programul Național Cantus Mundi, de revenirea pe scenă a trei generații de dirijori și coriști Madrigal, dar și de decernarea Premiilor de Excelență «Marin Constantin»”, a explicat Valentina Băințan, care găzduiește, alături de Emil Pantelimon, managerul Corului „Madrigal”, seria „Madrigal la Art Safari”.

Totodată, telespectatorii au urmărit mărturiile a trei dirijori care au fost membri în „Madrigal”: Veronica Bojescu (fost dirijor secund al Corului „Madrigal”), Voicu Popescu (fost dirijor al Corului de Copii Radio) si Dan Mihai Goia (fost dirijor al Corului Academic Radio).

CITIȚI ȘI: „MADRIGAL LA ART SAFARI”, PENTRU IUBITORII DE MUZICĂ, DE LUNI PÂNĂ VINERI, LA TVR CULTURAL | VIDEO

Seria „Madrigal la Art Safari”, formată din 15 episoade despre istoria Corului „Madrigal - Marin Constantin”, este difuzată la TVR Cultural din 13 noiembrie.

Producător: Valentina Băințan

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu