loader
Foto

Lumea unui conte şi cel mai mare muzeu al păpuşilor, la Exclusiv în România

Una dintre casele de oaspeţi ale contelui care l-a găzduit pe Prinţul Charles în România. Un rai al copiilor, populat de aproape 1500 de păpuşi. O impresionantă colecţie de fiare de călcat. Le-am descoperit  la „Exclusiv în România”, TVR 1, pe 22 mai.

 

Începem o nouă călătorie „Exclusiv în România” pe 22 mai, ora 17.10, în centrul ţării, prin judeţul Covasna. În localitatea Micloşoara, jurnalistul Daniel Georgescu, realizatorul ediţiei, ne face cunoştinţă cu familia Kalnoky.

Contele Tibor Kalnoky este cunoscut pentru relaţia specială pe care o are cu prinţul Charles al Marii Britanii, dar şi pentru investiţiile în turism, promovarea pe care o face României sau nenumăratele evenimente culturale pe care le organizează. Duminică, la TVR 1, vom vedea cum arată una dintre casele de oaspeţi ale familiei, unde a înnoptat, de mai multe ori, Prinţul Charles.

(w882)

Ne îndepărtăm pentru o vreme de lumea adulților şi tot în judeţul Covasna, ajungem la cel mai mare muzeu al păpuşilor din România. În oraşul Târgu Secuiesc, o doamnă pasionată a creat un rai al copiilor, populat de aproape 1500 de păpuşi. La muzeu vom afla şi despre cea mai valoroasă tranzacţie din lume cu o păpuşă, în valoare de 250 de mii de dolari.

(w882)

(w882) Papusa

Într-un alt loc inedit din Covasna descoperim o impresionantă colecţie de fiare de călcat. Aceasta numără nu mai puţin de 500 de obiecte care au fost strânse de-a lungul a 25 de ani.

(w882) fiare de c

(w882)

Ne atrage atenţia şi cel mai nou obiectiv turistic din zona Baraolt, biserica fortificată din Aita Mare.

(w882)

(w882)

Este un monument proaspăt restaurat, unde doritorii pot afla lucruri interesante despre cultul religios unitarian, de origine protestantă, singurul care s-a născut pe teritoriul actual al României. În prezent, are numeroşi adepţi în toată lumea, din Statele Unite ale Americii şi până în Japonia.

***

Producători: Cristina Madgearu şi Marin Găbudean

Prezintă: Cristian Tabără

 

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

„Ora Regelui

Sâmbătă, 15 iunie, la „Ora Regelui", v-am invitat să fiți martorii vizitei regale în Marele Ducat al Luxemburgului. Mizele acestei vizite externe ...

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

 

#TVRedu