loader
Foto

Galerie foto

Lumea satului văzută prin ochii Patriciei Marina Toma, într-o nouă premieră „Drumul lui Leşe”

Ediţia a patra din sezonul 18 al emisiunii i-a prilejuit lui Grigore Leşe o nouă întâlnire cu autenticul românesc. „Drumul lui Leşe” s-a difuzat sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 3.

 

Pasionată de filmul documetar și de fotografie, Patricia Marina Toma are în portofoliu numeroase proiecte dedicate lumii satului: „Traseul Caselor Sălăjene”, „Perifeeria”, „Culese din rural”, „Salva-Vișeu”, „1948: Atunci și Acum”, „Oamenii satelor”. Preocupările și interesul pentru zona profundă a sufletului românesc au adus-o pe „Drumul lui Leșe”, cu povești și întâmplări inedite. Le aflăm cu toţii urmărind o nouă ediţie în premieră a întâlnirilor cu suflet şi cântec ale lui Grigore Leşe, sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 3.

(w882)

Intermezzourile muzicale completează inspirat atmosfera şi acum, cu improvizații și fuziuni inedite între jazz și muzică lăutărească, aduse pe „Drumul lui Leșe” de Taraful Mielle Bibescu.

(w882) taraf

„Drumul lui Leșe” a revenit în grila de toamnă TVR 3 cu emisiuni în premieră, ce ne vor umple serile de sâmbătă cu bucuria autenticului şi a tradiţiei româneşti. „Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari. Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus în atenția telespectatorilor. Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și de bucurie”, explică Sînziana Miloşoiu, producător al emisiunii.

(w882) GL

„Drumul lui Leşe” este un program în care se îmbină armonios dezbaterea, monologul şi actul artistic ancorat în realitatea autohtonă şi universală. Este o emisiune croită în jurul unui personaj carismatic, care debordează de vitalitate şi care reuşeşte să transmită publicului mesaje clare, făcându-l, în acelaşi timp, cu umorul specific, să gândească şi să se redescopere.

(w882)

***
Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator şi moderator: Grigore Leşe

 
Rolul procurorului în caz de malpraxis

Rolul procurorului în caz de malpraxis

publicat: luni, 22 iulie 2024

Luni, 22 iulie, de la ora 13:00, Mihaela Olaru v-a propus să revedeți o ediție de colecție ”Oamenii și legea”, la TVR 1.

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Silviu Lupescu, fondatorul Polirom (ediție din 2016) | VIDEO

Între 22 și 28 iulie, TVR Cultural redifuzează dialogurile dintre Daniela Zeca Buzura și Silviu Lupescu, managerul și fondatorul Polirom (2016), ...

Pictorul Constantin Flondor, la „Biografii necesare”: Pentru mine, repetiţia este monotonă. Totdeauna, am simţit nevoia de a mă provoca, de a tenta riscul | VIDEO

În 28 iulie, de la ora 22.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să revadă, la „Biografii necesare”, dialogul dintre Ileana Ploscaru ...

 

#TVRedu