loader
Foto

Teatrul, spațiu al evadării și conexiunii umane | VIDEO

În zilele noastre, când rutina zilnică poate deveni sufocantă, teatrul oferă o fereastră către o lume alternativă. Pentru Dan Rădulescu teatrul reprezintă o constantă în peisajul cultural, având o reziliență care îi asigură perpetuarea.

 

Arta teatrală abordează nevoia intrinsecă a omului de a evada din cotidian. Teatrul nu este doar un mediu de divertisment, ci o platformă vitală unde poveștile sunt nu doar spuse, ci și trăite, creând astfel o interacțiune esențială între actori și spectatori.
.

.
În zilele noastre, când rutina zilnică poate deveni sufocantă, teatrul oferă o fereastră către o lume alternativă. Experiența comună hrănește sufletele, iar fiecare spectacol devine o oglindă a aspirațiilor, temerilor și bucuriilor colective.

Prin intermediul personajelor și a narațiunilor cu care ne identificăm avem ocazia să explorăm emoții profunde și realități diverse, ceea ce reprezintă un act de catharsis atât pentru actori, cât și pentru public.

Vineri, 4 octombrie, la ora 17.30 pe TVR3 și sâmbătă, la ora 19.00 pe TVR Târgu Mureș, telespectatorii au urmărit o ediție "Lumea de aproape", moderată de Lacrima Balint-Bloj despre importanța teatrului și noutățile acestei stagiuni.

 
Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

Generațiile X, Y, Z: limbaj și viață în social media

publicat: marţi, 08 octombrie 2024

Etichetele purtate de fiecare generație născută după anii ‘60 ne diferențiază în mod evident, însă lumea în care comunicăm și muncim împreună ne ...

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

Celebra operă „La Wally”, a lui Alfredo Catalani

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

TVR Cultural v-a propus să revedeți punerea în scenă de la Theater an der Wien (2021), a operei „La Wally”, de Alfredo Catalani. Catalani a scris ...

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

O discuție necesară în fiecare zi | VIDEO

publicat: vineri, 13 septembrie 2024

În societatea contemporană, discuțiile privind educația și sistemul de învățământ ar trebui să fie o constantă, nu o alegere sezonieră. Deși la ...

 

#TVRedu