loader
Foto

Locuri, oraşe şi artişti - îşi dezvăluie poveştile

În ediţia de joi, 12 aprilie, a emisiunii CULT@rt - care aduce în faţa publicului pe Sandra Ecobescu, preşedinta Fundaţiei Calea Victoriei şi pe Ana Nicolau, directoarea Editurii Nemira.

 

Fundaţia Calea Victoriei continuă să fie reperul de bază atunci când vorbim despre cursuri adresate publicului matur, una dintre cele mai utile şi inspiratoare modalităţi de a umple timpul liber. Sandra Ecobescu, vine la CULT@rt să prezinte noile proiecte şi oferta educaţională a fundaţiei.

Ana Nicolau, directoarea Editurii Nemira, discută cu Marius Constantinescu despre implicarea sa şi a Asociaţiei Editorilor din Romnia în proiectul Pactul pentru Carte. Acesta  prevede un pachet legislativ care are ca scop dublarea pieţei de carte din România, în condiţiile în care ne aflăm pe ultimul loc în Uniunea Europeană în acest domeniu.

În ediţia de joi îl cunoaştem pe Dumitru Verdianu, artistul născut la Ungheni - Republica Moldova, care a trebuit mai întâi să participe la peste 200 de expoziţii din întreaga lume şi să câştige numeroase distinctii internaţionale – pentru a ajunge în acest an, pentru prima dată, să expună la 30 de kilometri de locul său natal.- în Iaşi.

Şi tot în această ediţie ajungem în Cluj unde descoperim poveştile spuse de Reflections of Cluj – proiectul cu o abordare în oglindă a relaţiei dintre oraşul şi locuitorii săi, în Timişoara, unde îl cunoaştem pe scriitorul Ciprian Pop, şi ne plimbăm pe aleile unui minunat colţ de rai din Bucureşti: Grădina Botanică.

 

 
Soprana Aida Pascu, la „Interviurile TVR Cultural”: Muzica a fost dintodeauna parte din viața mea

Soprana Aida Pascu răspunde întrebărilor Ioanei Pavel, la „Interviurile TVR Cultural”, sâmbătă, 25 mai, de la 22.30.

„Dialoguri academice”, între filosoful Mircea Dumitru şi matematicianul Dan Timotin, în 26 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural le propune telespectatorilor duminică, 26 mai, de la ora 22.55, la „Dialoguri academice”, discuția filosofului Mircea Dumitru, ...

„Pastila de artă”. Ștefan Pelmuș:  Aș vrea să reușesc, prin intermediul picturii mele, să nu-mi mai fie frică de moarte

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

 

#TVRedu